[Terkini]Qari Negara Dan Permata Al Quran MaIaysia, Ustaz Wan Ainuddin Hilmi MninggaI Dunia.

Kuala Lumpur :Berita yang amat sedlh dan menge.jut kita sebentar tadi. Negara kehiIangan seorang ilmuan, ahli al-Quran, al-Marhum Ustaz Wan Ainuddin Hilmi Abdullah. Beliau adalah Qari Al-Quran dan be.kas Juara Tilawah al-Quran perin.gkat antarabangsa 2016.

Seorang yang sangat ren.dah diri dan berilmu tinggi. Sepatutnya ada pr0gram yang akan disusun bersama al-M4rhum, tapi Allah lebih menyayangi.

Semoga Allah merahmati R0h al-Mar.hum Ustaz Wan Ainuddin, memberi penga.mpunan dan menghlmpunkan beliau bersama goIongan soleh di akhirat.

Pemerg.ian yang sangat mengej.utkan, Moga Allah Taala menempatkan r0hnya bersama para Syuhada Solehin Anbiya dan Mursalin, Tkziah untuk keIuarga Allahyrham Ustz Hj Wan Ainuddin Hilmi .

Mendapat berita du.ka, per.ginya Wan Ainuddin Hilmi Abdullah mengha.dap IIahi jam 1:25 ptg (19/10/2021) di di Machang, Semoga r0hnya ditempatkan bersama-sama orang yang soleh.

Arwh merupakan Johan Qori Tilawah Al-Quran Antarabangsa ke-58 pada tahun 2016 dan menerima sum..bangan sebuah rumah daripada Kerajaan Negeri Kelantan.Tkziah kepada ahli keluarga arwh. – Ustaz Wan Roslan Wan Hamat.

Tkziah kepada ahli keluarga Allahyrham Wan Ainuddin Hilmi Abdullah yang kmbali kerahmatuIIah tengahari tadi.

Allahyrham merupakan Johan Qari Tilawah dan Menghafaz al-Quran Peringkat Antarabangsa Ke-58 pada 2016. Pada tahun 2018, Kerajaan Negeri telah memberi su.mbangan sebuah rumah kepada Allahyrham diatas kejayaan, jasa dan sumba.ngan dalam usaha memartabat Al-Quran.

Pemerg1an Allahyrham suatu kehiIangan besar dalam menyampaikan ilmu al-quran, Semoga Allah SWT mencuc.ri rahmat dan ditempatkan bersama para solihin. Al-Fatihah. -Dato’ Ahmad Yakob.

Jnazah akan disoIatkan di Masjid Muhammadi Kota Bharu, Kelantan dan akan dikebu.mikan di Kg Bangg0l.Al fatihah.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Al fatihah

Sumber: Jakim

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*