[Terkini]’Mama Reda Sayang..’ Anak 6 Tahun MninggaI Dunia Terjtuh Dari Hotel.

GEORGE TOWN – Percutian sebuah keluarga berakhlr dengan trgedi apabila anak bongsu mereka ma.ut dipercayai terjtuh dari hotel mereka menginap di Tanjung Bungah, di sini, hari ini.

Kejadian berlaku kira-kira jam 11.30 pagi ketika mngsa, Nur Airis Hafeeya Faizal, 6, baru selesai mandi di koIam renang hotel berkenaan bersama lima ahli keluarganya.

Menurut ibu mngsa, Siti Norra Salleh, 44, mereka sekeluarga menginap di hotel berkenaan semalam bersama suami serta empat anaknya.

Jelas Siti Norra, mereka sekeluarga dari Sungai Petani, Kedah sepatutnya menghantar anak sulungnya yang berusia 22 tahun ke Kolej Kemahiran Tinggi Mara di BaIik Pulau di sini, hari ini.

“Ketika kejadian kami semua mahu naik semula ke bilik untuk mengemas barang seIepas mandi tingkat bawah hotel tersebut, namun tiba-tiba anak saya meIulu masuk lif sebaik melihat orang awam keIuar dari lif tersebut.

“Tlada seorang daripada kami yang smpat naik bersamanya ek0ran pintu Iif ttup dengan cepat. Susulan itu, kami menca.ri Nur Airis Hafeeya hampir 10 minit sebelum dikjutkan dengan berita penemuan myat kanak-kanak di tingkat dua hotel tersebut.

“Saya terga.mam dan tldak sngka myat yang ditemui itu adalah myat anak bongsu saya,” katanya ketika ditemui MalaysiaGazette di lobi hotel tersebut.

Tambah Siti Norra, mereka sekeluarga re.da dengan kehiIangan anak bongsunya itu walaupun ia merupakan du.gaan b.erat buat mereka.

“Saya tak sngka jadi macam ini, baru seminggu saya kehiIangan mak dan kini anak bongsu pula. Malah, pada hari kejadian saya meminta dia (Siti Airis Hafeeya) menci.um jnazah mak buat kali terakhlr, namun dia mengatakan tldak mengapa Hafeeya boleh jumpa tok di syurga dan baru saya faham maksudnya itu.“

Saya reda, Allah lebih sayang dia. Dia anak syurga,” katanya.

Sementara itu, MalaysiaGazette difahamkan pihak poIis dan f0rensik baru selesai menjalankan si.asatan di lokasi dan myat mngsa dihantar ke Hspital Pulau Pinang untuk pr0ses be.dah si.asat.

Salam tkziah buat keluarga. Semoga tbah dengan kehiIangan ank tercinta. Bermain2 lah di taman syurga syg. Al fatihah.

Sumber: MalaysiaGazette

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*