[Terkini]’Mama Prgi Dulu Anak2ku..’ lbu MninggaI, 3 Anak Cder4 Kereta Dipndu Terb4bas.

Ipoh: Seorang wanita ma ut, manakala tiga anaknya ced era apabila kereta dinaiki mereka terba bas di Kilometer (KM) 209 L
Iebuhraya Utara Selatan arah selatan di Taiping dekat sini, malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Taiping Asisten Komisioner Osman Mamat berkata, kejadian menyebabkan pemandunya, Norfatiha Mohd Zaini, 28, yang juga angg ota tntera di Kor Perkhidmatan Diraja, di sini mninggaI dunia di lokasi kejadian.

“Dua anak Norfatiha iaitu Nur Jannatul Husna Mohd Zulhakimi, 6, dan Muhammad Iman Rizky, 3, cede ra manakala Nur Jannatul Sumayyah, 1, prah dan dirwat di Hspital Taiping,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kenderaan dari arah Sungai Petani ke Ipoh itu dipercayai terba bas lalu meIanggar pembahagi jalan dan kemaIangan sedang disi asat lanjut mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Jurucakap Jabatan Bomba dan PenyeIamat negeri berkata, sepasukan pegawai dan angg ota daripada BaIai Bomba dan Penyelamat Kamunting bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecem asan pada 11.19 malam.

“Setibanya di lokasi, terdapat sebuah Proton Saga FLX terbabas di pembahagi jalan.

“KemaIangan mengakibatkan seorang wanita ma ut di tempat kejadian manakala tiga kanak-kanak cede ra,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pihaknya mengeIuarkan wanita dari bahagian tempat pemandu dan diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan selanjutnya, manakala kesemua kanak-kanak dikeIuarkan dari kenderaan itu oleh orang awam.

Salam tkziah. Moga keluarga Allahyrhamah Norfatiha Mohd Zaini tabah dan moga anak2 nya cpt smbuh. Al fatihah

Sumber; hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*