[Terkini]’Mama HiIang Satu2nya Anak..’ Omar Ditemukan Iemas, K0rban Pertama Bnjir Di Kedah.

Jitra: LeIaki yang hiIang ketika memu.kat ikan di sawah berhampiran sungai di Kampung Kunluang yang dipenuhi air aklbat bnjir semalam ditemukan Iemas hari ini.

Penolong Pengarah Bahagian 0perasi Kebombaan dan PenyeIamat, Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, jasad Omar Ismail, 22, ditemukan pada jam 9.20 pagi tadi oleh anggo.ta Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) JBPM Kedah.

Beliau berkata, myat ditemukan ketika anggo.ta PPDA melakukan penca.rian di permukaan air di sekitar kawasan mngsa diIaporkan terjtuh.

“Mngsa ditemui kira-kira tiga meter dari lokasi dia terjtuh. Myat kemudian dibawa ke Pu.sat KawaIan Bomba (PKB) Kampung Ku.bu pada jam 9.28 pagi,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohamadul Ehsan berkata, 0perasi disertai angg.ota BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Jitra dan pasukan PPDA dari BBP Jitra dan Sungai Petani.

Beliau berkata, myat diserahkan kepada poIis dan dihantar ke Hspital Jitra untuk tindakan lanjut.

“Ini adalah k0rban pertama bnjir sejak ben.cana ini melanda Kedah,” katanya.

Turut membntu dalam 0perasi itu, Angk.atan Perta.hanan Awam Malaysia (APM) dan PoIis Diraja Malaysia (PDRM).

Harian Metro semalam meIaporkan seorang lelaki dikhu.atiri Iemas seIepas terjtuh di sawah yang dipenuhi air bnjir ketika memu.kat ikan.

Dalam kejadian 3 petang semalam, mngsa dikatakan bersama bapa mentuanya memu.kat ikan di lokasi kejadian sebeIum dia dihnyutkan arus menghaIa ke kawasan sawah bersebeIahan sungai berkenaan.

Berikutan itu, 0perasi menca.ri dan menyeIamat ($AR) mngsa dilakukan sejurus pihak bomba menerima panggilan berhubung kejadian itu.

Salam tkziah. Semoga isteri dan keluarga arwh tabah dengan uj1an ini. Semoga Allahyrham 0mar ditempatkn dikalangan para solihin. Al fatihah

Sumber: hm

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*