[Terkini]’Kau Prgi Jua Abg Fendi..’ Slpas 2 Jam Dirwat, Pngerusi Surau Di Jengka 16 Dijmput IIahi.

LIPIS: Seorang penunggang motosikal mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Lipis setelah terlibat dalam kejadian kemaIangan di Kilometer 22 Jalan Lipis-Sungai Koyan, di sini, pada Ahad.

Mngsa, Hasruleffandy Hasim, 43 tahun, yang beralamat di Felda Jengka 16, disahkan mninggaI dunia pada jam 2 petang selepas lebih dua jam menerima rwatan di Unit Kecem.asan hspital tersebut.

Ketua PoIis Lipis Supt Azli Mohd Noor berkata, hasil sia.satan poIis mendapati, kejadian kira-kira jam 11.45 pagi itu membabitkan sebuah motosikal jenis Yahama 125 dan sebuah kereta jenis Proton Iswara.

“Kejadian dipercayai berlaku apabila motosikal yang ditunggangi mngsa, dari arah Lipis menghala ke Sungai Koyan, sampai di lokasi kejadian, hiIang kawaIan ketika melalui selek0h.

“Dan ia masuk ke laluan berentangan lalu bertmbung dengan kereta yang dinaiki sepasang suami isteri,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.

Beliau berkata, akibat kemaIangan tersebut, penunggang motosikal yang mengalami kecede raan prah di kepaIa dirujuk ke Hspital Lipis untuk rwatan lanjut.

Sementara itu, pemandu kereta bersama isterinya tidak mengalami sebarang kecede.raan.

“Namun, kira-kira jam 2 petang, poIis menerima makluman daripada pihak Hspital Lipis menyatakan mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan di Unit Kecem.asan semasa menerima rwatan.

“K.es disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan saksi kejadian diminta tampil ke baIai poIis berhampiran untuk membantu si.asatan,” katanya.

Jelasnya, s.iasatan di tempat kejadian mendapati keadaan jalan berseIekoh, sistem jalan satu lorong dua hala terdapat garisan putih berkembar di tengah sebagai pembahagian jalan dan cuaca baik.

Sumber: astro

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*