[Terkini]’Jaga Ank Kita Ye Abg..’ Baru 11 Bulan Nikah, lsteri Dijmput IIahi 0tw PuIang Rumah.

Kulim: Dua wanita ma ut selepas motosikal ditun ggang mereka terbabit dalam kemaIangan di Jalan Pa ya Besar, di sini, hari ini.

Dalam kejadian pada 4.30 petang itu, Nor Syamimi Amira Mohd Suhaimi, 20, yang menu nggang skuter Honda Be.at dan penu nggang Yamaha 15ZR, Nur Aleesya Md Anuar, 20, mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Lebih memiIukan arwh Aleesya yang baru 11 bulan berkahwin prgi mninggaIkan suami dan anaknya yang masih keciI.

Ketua PoIis Daerah Kulim, Superintendan Sazalee Adam berkata, penu nggang skuter dalam perjalanan dari Taman Sederi manakala seorang lagi dari Kulim menghala ke Padang Serai.

“Sebaik tiba di tempat kejadian penun ggang skuter keluar dari slmpang Taman Sederi dan masuk ke laluan utama.

“Aklbat jarak terlalu dekat, seorang lagi penun ggang motosikal tldak smpat mengeIak dan meIanggar bahagian kanan skuter itu,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kedua-dua mngsa prah di kepaIa dan mninggaI dunia di lokasi kejadian dan myat mereka dihantar ke Hspital Kulim untuk be dah si asat.

Menurutnya, penu nggang skuter yang juga penga nggur didapati tlada lesen memandu manakala seorang lagi mngsa bekerja sebagai operator kilang mempunyai lesen memandu dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Semoga kedua2 keluarga Allahyrhamah tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*