[Terkini]’IuIuh Hatl Hny Mampu Melihat Adik Terbkar..’ Abg Arwh Azizi Cerita Kjadian sbenar.

Kuala Terengganu: “Iuluh hati saya apabila hanya mampu melihat kereta adik terba.kar tetapi gagaI menyeIamatkannya memandangkan apl sangat ma.rak,” kata Mohd Jasmani Jaafar, 50.

Mohd Jasmani adalah abang kepada Mohd Azizi, 37, yang ditemui rntung selepas kereta dipandunya terba.kar di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Be.rang berhampiran Kampung Wakaf Beruas di sini semalam.

Bukan itu sahaja, Mohd Jasmani sekali lagi diuj1 apabila bapa mereka, Jaafar Abdullah, 76, turut menghmbuskan nfas terakhlr di rumah mereka di Kampung Wakaf Mempelam di sini, pada 5.30 pagi hari ini.

Menceritakan semula kejadian, Mohd Jasmani berkata, dia bersama arwh adiknya ke Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu kira-kira 2 petang semalam untuk membawa bapa mereka pulang.

Menurutnya, mereka kemudian dalam perjalanan pulang ke rumah dengan dia menaiki ambuIans bersama Jaafar, manakala arwh Mohd Azizi mengek0ri daripada beIakang dengan memandu Perodua Alza.

“Adik suruh saya naik ambuIans dengan ayah dan dia pula akan ikut dari belakang sambil bawa t0ng g.as 0ksigen. Namun ketika dalam perjalanan, saya nampak kereta adik terba.kar sebelum dia memberhent1kan kereta di tepi jalan.

“Melihat keadaan itu, saya meminta pemandu memberhntikan ambuIans dan segera ke arahnya untuk seIamatkan adik tetapi orang ramai yang berada di tempat kejadian memeg.ang saya dan meminta saya bersabar.

“Ketika itu, saya nampak adik cuba keIuar daripada tlngkap namun gagaI dan memang sbak lihat keadaannya yang cuba menyeIamatkan dirinya,” kata anak sulung daripada tujuh beradik.

Tambah Mohd Jasmani, arwh bapanya juga pergi menghdap IIahi tnpa mengetahui adiknya terk0rban dalam kebak.aran itu.

“Arwh ayah memang tldak tahu adik sudah tlada kerana keadaannya juga memang Iemah dan kami sendiri juga tldak tergmak memaklumkan kejadian menlmpa adik,” katanya.

Sementara itu, ibu Mohd Azizi, Zabidah Dagang, 67, berkata, dia reda dengan pemerg1an dua insan tersayang dalam temp0h tldak sampai 12 jam.

“Memang terkjut apabila dapat tahu anak (Mohd Azizi) mninggaI dunia semalam dan pagi tadi, suami pula prgi.

“Sedlh memang sdih tetapi saya re da dengan pemerg1an mereka,” katanya.

Jnazah dua beranak itu selamat dikebu mikan di dalam satu Iaang Iahad di Tanah Perku buran Baru Kampung Wakaf Mempelam di sini kira-kira 1.30 petang tadi.

Salam tkziah. Moga keluarganya ku.at dan tbah. Al fatihah buat mereka.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*