[Terkini]’Hnya 16 Tahun Allah Plnjamkn Aman..’ lbu Reda Anak MninggaI Ktika Ltihan Rntas Desa.

MARANG: “Saya reda apabila Allah hanya meminjamkan anak selama 16 tahun sebelum dia prgi semalam ketika menjalani latihan merentas desa,” kata Harzul Azliana Harun,42.

Hazrul Azliana adalah ibu kepada pelajar Tingkatan Empat, Aman Basri Muhd Rohaizi, 16, yang mninggaI dunia ketika menjalani latihan merentas desa di persimpangan Kampung Asing di sini, semalam.

Hazrul Azliana berkata, arwh yang juga anak sulung daripada dua beradik adalah seorang anak yang baik dan disenangi semua.

“Dia seorang yang mudah dan tidak cere wet, apabila tiba-tiba jadi begini memang kami semua terkjut apatah lagi dia tidak mempunyai sebarang penyaklt, malah pada pagi kejadian pun, arwh dalam keadaan baik.

“Sebagai ibu, saya masih beIum puas bersamanya apatah lagi ia berlaku ketika kita masih bergembira menyambut Aidilfitri,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Bukit Perpat di sini, hari ini.

Harzul Azliana berkata, dia menerima panggilan daripada suaminya kira-kira jam 8.45 pagi memaklumkan kejadian menlmpa anak mereka sebelum bergegas ke Klinik Kesihatan Pengkalan Be.rangan.

“Ketika itu, saya dalam perjalanan ke tempat kerja di Kuala Terengganu dan sebaik tiba di sana, arwh anak memang sudah tldak sedarkan diri.

“Tak lama kemudian, doktor yang bertugas memaklumkan anak sudah tlada dan saya reda dengan d.ugaan diberikan ini.

“Saya pernah menunaikan umrah bersama suami pada 2015 dan arwh pernah bercakap mahu ke sana dan memang ada perancangan pada tahun ini, tetapi sedlh sebab hajat arwh tidak kesampaian,” katanya

Jnazah anaknya selamat dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Bukit Perpat selepas solat Asar semalam.

Media semalam meIaporkan pelajar Tingkatan Empat di sekolah menengah di daerah ini mninggaI dunia ketika menjalani latihan merentas desa di persimpangan Kampung Aslng di sini.

Sumber: bh

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*