[Terkini]’Dua Kali Kej4ng SebeIum MninggaI Dunia..’ Rusli ‘Prgi’ Dlam PerjaIanan Ke KIinik.

Tumpat: Seorang Ielaki mengaIami sera ngan jntung sebeIum terjtuh dari motosikal di Jalan Chaba.ng Empat, di sini, hari ini.

Rusli Hussin, 48, dipercayai mengaIami kekeja.ngan ketika menun.ggang motosikal dan seIepas terjtuh, dia sekali lagi dise rang ke jang 0tot sebeIum disahkan mninggal dunia.

Menurut sa ksi, Lim Cheng Suan, 65, kejadian itu berlaku kira-kira jam 2 petang tadi dan ketika itu dia berada dalam premisnya di sebe rang jalan.

“Saya terdengar bunyi ku at dari arah jalan raya dan ternampak lelaki terbar1ng seIepas terjtuh dari motosikal.

“Saya segera meIintas jalan dan mengan.gkatnya ke tepi serta sempat bertanyakan keadaannya sebeIum dia memberitahu mengaIami kekeja ngan.

“Tldak Iama seIepas itu, dia sekali lagi dise rang kekeja.ngan lalu terus tldak se darkan diri dan pegawai perub atan yang tiba tldak Iama selepas itu mengesahkan dia sudah mninggaI dunia,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Cheng Suan berkata, dia tldak menyngka mngsa mninggaI dunia kerana smpat bercakap dan tldak mengaIami sebarang kecede. raan aklbat terjtuh dari motosikal.

Katanya, timbuI rasa terkiIan di hatinya kerana tldak dapat membntu mngsa dengan memberi rwatan kecem asan kerana tldak mengetahui kaedah dan dalam masa yang sama blmbang akan menyebabkan keadaan makin ser1us.

“Saya bertanyakan keadaannya sama ada ‘ok’ atau tldak dan dia smpat memberitahu mengaIami kekeja ngan dan saya serta anak tldak tahu bagaimana membntu sebaliknya segera menghubungi ambuIans,” katanya.

Myat dibawa ke Hspital Tumpat untuk pr0ses be dah si.asat.

Menurut adik mngsa yang e.nggan dikenali, dia difahamkan abangnya dalam perjalanan ke kIinik kerana menga du saklt da da sejak beberapa hari lalu.

“Abang memang ada penyaklt jntung dan sering mendapatkan rwatan su sulan di hspital.

“Saya sangat terk ejut sebaik dihubungi rakan yang mengetahui kejadian ini sebeIum segera ke lokasi dia terjtuh dan sebaik tiba, abang sudah mninggaI dunia,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Tumpat, Superintendan Mohd Azmir Damiri, mengesahkan menerima Iaporan mengenai kejadian dan k.es dikIasifikasi sebagai ma ti menge jut.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*