[Terkini]’D0akan Ayah..’ PeIakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin Kian Kr1tikal.

[Terkini]’D0akan Ayah..’ PeIakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin Kian Kr1tikal.

Kuala Lumpur: “Ayah saya masih lagi dalam keadaan kr1tikal, ditidurkan dan bernfas sepenuhnya dengan alat bntuan pernfasan. Hari ini, d0ktor juga memberikannya d0s ant1biotik yang lebih kuat,” kata anak pelakon veteran, Hisham Ahmad Tajuddin iaitu Aqeela Mohd Hisham, 26.

Aqeela dihubungi berkata dia dan keluarga memohon orang ramai agar membantu bersama-sama mendoakan keadaan kesihatan bapanya yang kini berusia 76 tahun itu untuk sedar dan kembali puIih semula.

“Buat masa ini, kami sekeluarga hanya mampu berdoa kepada Allah SWT dan menyerahkan kepada doktor untuk merwat ayah sehingga puIih semula. Keadaan yang berlaku kepada ayah sekarang amat mengjutkan kami sekeluarga.

“Ada juga perasaan terkilan kerana mengenangkan ayah kini kr1tikal akibat jngkitan ku.man yang sudah mere.bak dalam 0rgan dalaman. Pada mulanya, dia hanya ba.tuk biasa saja dan kami tak sngka hingga jadi begini,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Aqeela, bapanya juga tldak pernah mengalami saklt te.ruk sebegini sebelum ini. Malah, katanya, bapanya juga bukan seorang perokok dan hanya mempunyai sejarah penyaklt kncing manis dan drah tinggi yang menjalani pemeriksaan doktor setiap bulan.

“Kini, saya dan seluruh keluarga memohon kepada orang ramai untuk bersama-sama mendoakan ayah saya agar sihat semula. Diberikan kesembuhan oleh Allah kepadanya daripada segala penyaklt dihldapi.

“Mana tahu, dalam ramai orang yang membantu mendoakan ayah, ada antara doa mereka yang Allah angkat dan seterusnya ayah mendapat kesembuhan semula. Apapun, saya juga berterima kasih kepada semua yang sudah bersama-sama mendoakan ayah saya,” katanya lagi.

Menerusi Harian Metro semalam, keadaan Hisham diIaporkan kr1tikal akibat jngkitan kum.an dalam p aru-pa ru dan dirwat di W.ad Kebergntungan Tinggi (HDW), Hspital Shah Alam (HSA) sejak Khamis lalu. Malah, difahamkan Hisham mengalami ba.tuk te.ruk sejak seminggu lalu.

Hisham adalah pelakon yang aktif dalam arena drama dan filem tanah air sekitar 1980-an dan kini, pesara kerajaan itu banyak menghabiskan waktu di rumah bersama keluarga kerana faktor usia dan penjagaan kesihatannya.

Antara filem dan drama lakonannya adalah Tsu Feh Sofiah, Wira Angkasa, Hanny, Putera, BIack Maria, Dalam Hati Ada Cinta, Tanah Ku.bur, Tok Ayah dan banyak lagi.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*