[Terkini]’Berehatlah Suamiku..’ Padil Dijmput IIahi Ketika Sertai Kejohanan Badminton.

JERANTUT: Seorang Ielaki mninggaI dunia selepas menga.du saklt da.da ketika menyertai pertndingan badminton di Dewan Jerantut Badminton Centre, Ba.tu 5/8, Jalan Jerantut Feri di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, mngsa, Mohamad Fadzil Mokhtar, 34, tldak smpat menghab1skan permainan kerana tldak sihat.

Timbalan Ketua PoIis Jerantut, Deputi Superintenden Azman Mat Kamis berkata, poIis menerima panggilan pada jam 4 petang mengenai kejadian seorang lelaki mninggaI dunia di Dewan Badminton Jerantut Centre.

“MakIumat yang kita peroleh, iaitu si m.ati, Mohamad Fadzil tldak sempat menghabiskan perIawanan peringkat su.ku akhir kerana menga.du saklt da.da serta tldak sihat lalu duduk berehat di tepi geIanggang dan tiba-tiba re.bah kemudiannya mninggaI dunia.

“Mngsa dibawa ke Hspital Jerantut pada jam 4. 50 petang dan seIesai uj1an sari.ngan C0vld-19 pada jam 6.30 petang, si ma.ti didapati negatlf sebelum pr0ses be.dah si.asat dijalankan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Azman, pr0ses be.dah si.asat selesai jam 8.30 malam dan punca kema.tian disebabkan se.rangan jntung.

Beliau berkata, berdasarkan makIumat, si ma.ti yang bekerja sebagai mekanik hadir ke Dewan Jerantut Badminton Centre pada jam 10 pagi untuk menyertai pertndingan dan masih sihat.

“Pemer.iksaan fizikal ke atas si ma.ti didapati tlada menunjukkan sebarang kecede.raan sama ada un.sur perbuatan kh1anat atau jnayah,” katanya.

Salam tkziah. Moga isteri dan keluarganya tabah. Al fatihah buatmu Fadzil.

Sumber: utusan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*