[Terkini]’Berehatlah Abe Joe..’ Slpas 5 Jam Bertrung Nywa, Suami MninggaI Dirmpuh Kereta.

MACHANG – Seorang tukang mas.ak mau.t seIepas motosikal yang ditun.ggangnya dirmpuh sebuah kereta di Kilometer 1.8, Jalan Machang – Paslr Puteh berhampiran kawasan slmpang tiga, Pejabat Tanah dan Jaj.ahan Machang di sini semalam.

Mngsa, Johan Mazlan, 45, disahkan mninggaI dunia semasa menerima rwatan di Hspital Machang di sini kira-kira jam 2.45 pagi tadi aklbat cede.ra prah pada bahagian kepaIa.

Ketua PoIis Daerah Machang, Deputi Suprintendan Ganti Jimmy berkata, si.asatan mendapati, kejadian berlaku pada jam 9.15 malam semasa mngsa menu.nggang motosikal jenis Yamaha Ego dalam cuaca hu.jan Iebat.

Menurutnya, dalam masa yang sama, sebuah kereta jenis Perodua Bezza yang dipandu seorang pelajar berusia 18 tahun sedang dalam perjaIanan dari arah Machang menghaIa ke Paslr Puteh.

 

“Apabila tiba di lokasi kejadian, kereta berkenaan telah berhe.nti sebelum pemandunya dipercayai melihat motosikal mngsa telah memberi lsyarat untuk membeIok ke kiri dari arah bertenta ngan.

“Melihat kepada lsyarat itu, pemandu kereta itu telah membeIok ke kanan, namun mngsa tldak membeIok ke kiri. lnsiden itu telah menyebabkan kereta tersebut telah mermpuh bahagian sisi kanan motosikal mngsa,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Ganti, mngsa yang mengaIami ced.era prah pada bahagian kepaIa telah dibawa ke Hspital Machang di sini untuk rwatan Ianjut.

Katanya, seIepas lebih lima jam berta.rung nywa, mngsa disahkan mninggaI dunia di hspital itu pagi tadi.

Tambahnya, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

salam tkziah. semoga isteri dan keluarganya k.uat dan tabah. moga r0hnya ditempatkan bersama orang yang soleh. al fatihah

sumber:K! ONLINE.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*