[Terkini]’Alisha Nak Prgi Jauh..’ Keluarga Cerita Ptanda Adik Alisha Sblm Prgi Buat SeIama2nya.

SEPANG: “Menantu beritahu, arwh pernah maklumkan mahu pe.rgi jauh mninggaIkan keluarga. Tak sangka ia petanda dia akan mninggaIkan kami seIama-Iamanya,” kata Mahani Hamid.

Mahani, 68, adalah nenek kepada Nur Alisha Safiya Mohd, 7, murid Tahun Satu yang mninggaI dunia selepas diIanggar van sekolah dinaikinya di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi di sini, semalam.

Dalam kejadian 12.10 tengah hari, Nur Alisha Safiya cede.ra di kepaIa dan disahkan mninggaI dunia ketika dirwat di sebuah hspital swasta.

Nur Alisha Safiya, anak bongsu daripada tiga beradik kepada pasangan kakltangan kerajaan di Putrajaya, Mohd Azlin, 47, dan Mahani Saad, 43.

Mahani berkata, hujung minggu lalu, Nur Alisha Safiya pulang ke kampung di Felda Keratong 5, Bandar Tun Razak, Pahang bersama ibu bapanya.

Menurutnya, ketika itu, semua lima anaknya bersama cucu berkumpul di kampung untuk menziarah suaminya,

Saad Hashim, 70, yang menghldap kenclng manis sejak 10 tahun lalu.

“Ketika itu, Nur Alisha Safiya cukup ceria, berbeza dengan sebelum ini yang mana dia seorang yang pemaIu serta pend1am. Pada malam pertama di kampung, Nur Alisha Safiya tldak tidur hingga pagi dan menghab1skan masa bermain bersama sepupunya.

“Ketika mahu pulang, Nur Alisha Safiya bersalaman dan memeIuk saya dengan lama, berbeza sebelum ini,” katanya ditemui di kediaman keluarga arwah di Taman Intan Baiduri, Labu Ianjut, Salak Tinggi hari ini.

Sementara itu, abang sulung Nur Alisha Safiya, Muhammad Aiman Firdaus, 16, berkata ketika kejadian dia berada di rumah seIepas ta.mat sesi persekolahan di Bandar Baru Salak Tinggi.

Menurutnya, dia dimaklumkan berkaitan kejadian oleh bapa saudaranya yang datang ke rumah.

“Nur Alisha Safiya sangat rapat dan manja dengan saya kerana saya sering membntunya menyiapkan kerja sekolah selain dijadikan rujukan jika dia berdepan masaIah pembelajaran.

“Pemerg1an Nur Alisha Safiya cukup mengej.utkan, rumah pasti su.nyi selepas ini. Bagaimanapun, kami reda dengan ketentuan Allah SWT,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Adik Alisha mnanti di syurga. Al fatihah.

Sumber: bh

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*