Terkini Ya Allah Anakku..’ Iuluh Hati lbu Lihat Rngka Anak Dan Menantu Rntung Dlm Kbak4ran.

Tawau: Iuluh hati seorang ibu apabila melihat angg ota bomba mengutlp satu persatu tuIang dan rngka anak lelaki serta menantunya yang rntung dalam kebak aran di Kampung Bua ya, Jalan Tawau Lama, di sini, tengah malam tadi.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah malam itu, myat Saiful Rosli, 32, ditemui berdekatan dengan pintu hadapan manakala isterinya, Jumaidah M Jida, 36, ditemui di ruang dapur di rumah sewa mereka oleh pasukan bomba antara jam 4.45 hingga 5.50 pagi.

Ibu mngsa, Sunarti Kuneng, 54, berkata, ketika kejadian dia sedang tidur di rumahnya yang terletak di kampung bersebeIahan sebelum dimaklumkan jiran.

“Melihat keadaan apl yang sudah besar ketika itu, saya hanya terfikir keseIamatan anak serta menantu sebelum bertlndak menca ri mereka sekitar tempat kejadian.

“Selesai menunaikan solat Subuh, saya masih berusaha mencari mereka namun gagaI.

“Bagaimanapun, sebaik melihat motosikal anak yang turut hngus mengua tkan lagi naluri hati yang mengatakan anak saya kemungkinan terperngkap di dalam rumah,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di sini.

Dia berkata, tlada yang lebih menydihkan apabila melihat angg ota bomba menemukan jsad anak serta menantunya rntung sebaik 0perasi mema dam kebaka ran selesai.

“Saya kehiIangan anak lelaki yang saya sifatkan sebagai amat bertangg ungjawab kerana seIama ini dia tempat saya bergntung seIepas kema tian ayahnya,” katanya.

Sementara itu, kakak mngsa, Rafida M Jida, 38, berkata pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2014 serta beIum mempunyai anak dan tinggaI menyewa di situ.

“Saya dapat tahu kejadian ini malam tadi sebelum datang ke sini pagi ini. Kami masih terkjut dan tidak menyngka ditlmpa uj1an ber.at ini,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga ini. Moga r0h mereka suami isteri ditempatkan dikalangan org yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*