[Terkini] ‘Ya Allah Anakku Haraz..’ Kanak2 Empat Thun MninggaI Kereta Terju.nam Dlm Sungai.

KUB4NG PASU – Seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun ma ut selepas kereta yang dinaiki bersama keluarganya terju.nam ke dalam sungai di Jalan Sungai Korok di sini pada Ahad.

Ketua PoIis Daerah Kub.ang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 11.29 pagi ketika mngsa, Haraz Safiy Haniz menaiki kereta Perodua Myvi bersama tiga ahli keluarga yang lain.

Beliau berkata, kemaIangan itu berlaku ketika kenderaan yang dipandu bapanya, Haniz Mohamad, 35, berge rak dari arah pekan Jitra menghala ke Ayer Hltam dalam keadaan cuaca baik dan jalan yang kerlng.

“Namun ketika sampai di Jalan Sungai K0rok, kereta berkenaan dipercayai hiIang kawaIan lalu terba.bas ke kanan jalan sebeIum meIanggar papan tnda di ba hu kanan jalan dan terjtuh ke dalam sungai,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Ahad.

Menurutnya, kemaIangan itu menyebabkan bahagian hadapan kereta terbabit re muk namun semua mngsa yang berada di dalam kenderaan berjaya dikeIuarkan oleh pemandu.

“Mngsa yang cede ra kemudiannya dihantar ke Hspital Jitra untuk menerima rwatan. Walau bagaimanapun, pada jam lebih ku.rang 12.20 tengah hari Haraz Safiy disahkan mninggaI dunia.

“Myat telah dihantar ke F0rensik Hspital Sultanah Bahiyah AIor Setar untuk si.asatan lanjut.

“Adik mngsa, Syafin Haadif Haniz, dua tahun masih menerima rwatan di zon merah Hspital Jitra manakala bapa dan ibu mereka, Nurul Syahira Zamri,34, mengalami Iuka ringan.

Rodzi menambah, ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan dan kenderaan dihantar untuk pemeriksaan Puspak0m.

“Kita juga sedang g1at menge san sksi bebas yang menya ksi kejadian kemaIangan ini,” katanya.

salam tkziah buat keluarga adik Haraz Safiy. semoga ibu bapanya k.uat dan tabah. syurga buatmu syg. Al fatihah

sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*