[Terkini] ‘Ya Allah Aiman Ankku..’ Bapa Tak Sngka Mngsa Nhas Di Sungai T0ng Rupa2nya Ank Sendiri.[Terkini] ‘Ya Allah Aiman Ankku..’ Bapa Tak Sngka Mngsa Nhas Di Sungai T0ng Rupa2nya Ank Sendiri.

SETIU – Seorang kakitangan unit landskap Taman Tamadun Islam Kuala Terengganu m.aut setelah motosikal ditungganginya bertmbung dengan sebuah lori di Kilometer 38, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu di sini hari ini.

Dalam kemaIangan pada jam 4.30 petang itu, mngsa, Muhammad Aiman Mohd. Taqwa, 21, mninggal dunia akibat kecede.raan prah di bahagian kepala dan muka.

 

Ketua PoIis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, Muhammad Aiman dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Sungai Tong di sini dari Kuala Nerus.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, Muhammad Aiman yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dikatakan cuba memot0ng sebuah kenderaan di hadapannya namun gagaI.

 

“Motosikal ditunggangi mngsa sebaliknya telah bertmbung dengan sebuah lori yang datang dari arah bertntangan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Afandi berkata, pemandu lori berusia 30 tahun yang dalam perjalanan ke Hulu Terengganu dari Kok Lanas, Kelantan tidak mengalami sebarang keced.eraan.

Tambah beliau, myat Muhammad Aiman telah dihantar ke Unit F0rnsik Hspital Setiu di sini untuk dibdah sias.at.

Lebih memiIukan ayah mngsa yang bekerja sebagai pemandu ambulans tidak menyangka mngsa kemaIangan adalah anaknya sendiri. Betapa piIunya si bapa saat membawa anaknya yang sudah tidak bernywa ke hspital.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber: KOSMO! ONLINE.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*