[Terkini] Trgedi Blik Kampung 6 SekeIuarga, Kereta MPV Msuk G4ung, 3 P4rah Tmsuk Kanak2.

KuIai – Enam sekeluarga yang pulang ke kampung dari Senawang, Negeri Sembilan berdepan detlk ce.mas apabila kenderaan dinaiki mereka terba.bas ke dalam sebuah ga.ung sedaIam 30 meter di Kilometer 28.8 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan, di sini malam semalam.

Dalam kejadian pada jam 10.50 malam itu menyebabkan tiga daripada mereka ced.era prah manakala tiga yang lain mengaIami kecede.raan ringan.

K0mander 0perasi dari BaIai Bomba dan PenyeIamat KuIai, Pegawai Kanan Bomba II, Wan Mohd. Azrul Wan Mahamad Shaf’ii berkata, pihaknya menerima Iaporan berhubung kejadian itu pada jam 10.53 malam.

 

“Setibanya di lokasi, didapati sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang dinaiki enam orang telah terb.abas ke dalam ga.ung sedaIam 30 meter.

“Tiga mngsa berada dalam keadaan prah dan didapati di bawah ga.ung telah dikeIuarkan menggunakan ‘stretcher’,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Tambah beliau, kesemua mngsa kemudiannya dibawa ke Hspital KuIai untuk mendapatkan rwatan lanjut.

“Mngsa dikenalpasti sebagai Syaidi Mohd. Nor, 48 dan Azlina Nazarudin, 45, serta dua perempuan dewasa dan dua kanak-kanak lelaki lain yang mana makIumat mereka tldak diperoleh,” ujarnya.

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*