[Terkini] ‘Tnggu Mama Di Syurga Ye Syg..’ Trgedi AmbiI SeIipar, Sharif Dan Sahabat Ditemukn Iemas.

PASlR GUDANG: Keseronokan sekumpulan kanak-kanak dan remaja mandi di tepi sungai berdekatan Taman Masai Utama, Paslr Gudang, bertu kar trgedi apabila dua daripada mereka ditemukan Iemas malam tadi.

Myat pertama, Shariff Mohd. Sharizan, 11, ditemui pada jam 9.18 malam manakala myat kedua Mohd. AhIan Kiram, 14, pula ditemui jam 10.34 malam, tldak ja uh daripada lokasi mngsa pertama.

Penolong Kanan Pengua sa Bomba Zon 1 Johor, Hamdan Ismail berkata, seramai 21 pegawai dan angg ota bomba termasuk sembilan daripada Unit Pasukan PenyeIamatan di Air (PPDA) dige rakkan ke lokasi kejadian seIepas menerima panggilan kecem asan pada jam 6.15 petang tadi.

Katanya, 0perasi bagi menge san mngsa Iemas itu turut dibantu PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan Agensi Perta hanan Awam (APM).

“Hasil 0perasi yang dijaIankan, mngsa pertama (Sharif) ditemui pada jam 9.18 malam di lokasi kejadian itu.

“Sementara itu, mngsa kedua pula (Mohd. Ahlan) ditemui tldak ja uh dari lokasi pene muan mngsa pertama iaitu pada jarak kira-kira dua meter dengan kedalaman air lima meter,” katanya kepada pemberita di lokasi kejadian, di sini hari ini.

Mengikut makIumat awal, Sharif dikatakan cuba mengambil seliparnya yang terjtuh di dalam sungai berkenaan.

“Difahamkan Mohd. Ahlan dipercayai cuba membantu Sharif yang dilihat mula Iemas ketika cuba mengambil seIipar, namun percubaannya gagaI dan kedua-dua Iemas,” katanya.

Beliau berkata, kedua-dua mngsa dibawa oleh pihak poIis ke Hspital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru untuk tlndakan lanjut.

Salam tkziah buat kedua2 keluarga Allahyrham. Semoga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Syurga tempat mereka. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*