[Terkini] ‘Terlalu AwaI Kau Prgi..’ Haziq MninggaI SeIepas 6 Jam Bertrung Nywa Akibt KmIangan.

Gombak: Ielaki ma.ut seIepas kenderaan pacuan empat r0da Mitsubishi Triton dipandu terbabit kemaIangan dengan sebuah Iori di Kilometer 29, Iebuhraya Ka rak menghaIa G0mbak di sini, semalam.

Mngsa Muhammad Haziq Ayob, 24, cede ra prah di kepaIa disahkan mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital SeIayang.

Ketua PoIis Daerah Gombak Asisten K0misioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, Bahagian Si.asatan dan Penguatku.asaan Traflk Daerah Gombak menerima Iaporan kemaIangan jam 10.28 malam.

Menurutnya, si asatan mendapati lnsiden berlaku jam 8 malam apabila sebuah Iori yang dipndu IeIaki berusia 26 tahun dari arah Ka rak menghaIa ke Klang mengaIami ker0sakan di bahagian enj1n.

“Pemandu lori hendak masuk ke lorong kecem asan untuk berhent1 namun secara tiba-tiba datang kenderaan dipandu mngsa dari arah beIakang dan meIanggar bahagian kiri Iori.

“PeIanggaran itu menyebabkan kenderaan mngsa hiIang kawaIan dan terbaIik. Mngsa terseplt dan cede ra prah di kepaIa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, mngsa dibawa ke Hspital SeIayang untuk rwatan sebeIum disahkan mninggaI dunia pada jam 4.30 pagi tadi.

Katanya, ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Prgimu ktika rakan2 sebayamu sedang slbuk mencapai cita2. Tapi Allah lebih sayangkan mu Haziq. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*