[Terkini] ‘Tak Sngka Itu Kau Yo..’Pekerja LKIM MninggaI 0tw Mncari Rzeki Di Subuh Hari.

KUALA TERENGGANU: Seorang pekerja di pasar Iembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) ma.ut setelah motosikal ditungganginya terlibat kemIaangan di Kampung Bukit Bayas di sini hari ini.

Dalam kejadian pada jam 6.30 pagi itu, mngsa, Mohd. Asrol Sulaiman, 33, mninggaI dunia akibat keced.eraan prah di kepala dan angg.ota badan.

Ketua PoIis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din berkata, sebelum kejadian, mngsa dikatakan dalam perjalanan ke tempat kerjanya dengan menunggang motosikal EX5 di pasar LKIM, di sini.

“Sewaktu tiba di lokasi kejadian yang merupakan laluan berseIekoh, motosikal Honda EX5 dinaiki Mohd. Asrol dikatakan tiba-tiba hiIang kawaIan sebelum terbab.as ke laluan bertntangan.

“Sebuah kereta Perodua Kelisa yang dipandu seorang lelaki berusia 25 tahun gagaI mengeIak dan terbaIik lalu mermpuh motosikal mngsa manakala mngsa pula tercmpak sejauh beberapa meter,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Abdul Rahim berkata, pemandu kereta Perodua Kelisa pula terseIamat tnpa sebarang kecede.raan.

Tambah beliau, myat Mohd. Asrol dihantar ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu untuk tindakan lanjut.

“K.es disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Al fatihah

Sumber: UTUSAN

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*