[Terkini] ‘Tak Smpat Azan Zohor..’ Bilal Msjid, Haji Bali MninggaI Kereta Trjunam Dlm G4ung.

Kota Kinabalu: Seorang bilal di Masjid Al-Falah, Kepayan, di sini, disahkan mninggaI dunia selepas kenderaan dipandunya terba bas sebelum terjtuh ke dalam gau.ng setinggi tujuh meter, di perkarangan masjid berkenaan, hari ini.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mngsa berusia 73 tahun terbabit disahkan mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Queen Elizabeth I (HQEI).

Timbalan Ketua PoIis Kota Kinabalu, Superintendan George Abd Rakman berkata, berdasarkan si.asatan awal, mngsa dikatakan dalam perjalanan dari Restoran Maimunah, Kepayan menuju ke Masjid Al-Falah untuk tugas bilal, bagi solat Zohor.

Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, mngsa dipercayai hiIang kawaIan sehingga menyebabkan kenderaannya terus masuk ke kawasan ga.ung.

“Kenderaan mngsa terba bas jtuh ke dalam gau.ng sedalam 7 meter dan terbaIik sebelum berhenti sepenuhnya.

“Akibat daripada kemaIangan itu, mngsa ditemui dalam keadaan tldak sedarkan diri di dalam kenderaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

George berkata, mngsa kemudiannya dihantar ke Jabatan Kec.emasan dan Tr.auma Hspital QE1 oleh AmbuIan EMRS Jabatan Bomba untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pihak Jabatan Kecem asan dan Tra.uma HQE1 kemudiannya mengesahkan mngsa mninggaI dunia di Zon Merah pada jam 2 petang tadi.

“Si.asatan lanjut sedang dijalankan dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*