[Terkini] ‘Smpat Minta T0lng Sblm Tbkar..’ ldentiti Ielaki Rntung Dlm Kereta Persona Dikenalpasti.

Jitra: Lelaki yang mninggaI dunia selepas Proton Persona dipandu terba.kar selepas kemaIangan di kawasan Hosba di sini, malam tadi dikatakan smpat meminta tolong.

Bagaimanapun, orang ramai yang berada di situ tidak dapat berbuat apa-apa berikutan ap1 marak dengan cepat.

Video mengenai kejadian itu turut tuIar di media sosi4l yang memperlihatkan kereta mngsa ma.rak terbkar.

Mngsa yang tldak dapat diselamatkan kerana terseplt di dalam kereta Persona ditemui rntung. Ketua PoIis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, mngsa disahkan sebagai Muhammad Akhimullah Amaran, 30, beralamat di Kangar, Perlis.

Menurut beliau, pihaknya menerima panggilan daripada orang awam memaklumkan kemaIangan membabitkan dua kenderaan iaitu kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Vellfire dan Proton Persona di slmpang Kampung Nongka, Napoh, di sini, pada jam 11.50 malam.

“Hasil s.iasatan awal di tempat kejadian dipercayai kemaIangan berlaku apabila pemandu Toyota Vellfire berusia 22 tahun berasal dari Telok Panglima Ga.rang, Banting, Selangor membawa keluarganya dari Kaki Bukit, Perlis pulang ke Selangor dengan melalui jalan Kampung Napoh.

“Sebaik tiba di Kilometer 19.4 Lebuhraya Utara Selatan, pemandu Vellfire membeIok ke kanan untuk menghala ke Alor Setar (arah selatan) sebelum dirmpuh pada sebelah kiri oleh Proton Persona yang dipercayai dari Changlun,” katanya.

Rodzi berkata, akibat perIanggaran itu, MPV itu terbalik manakala Proton Persona itu terb.abas ke kiri jalan sebelum terbkar.

Katanya, pemandu kereta Proton Persona itu dipercayai terseplt dan disahkan mninggaI dunia (rntung) di tempat kejadian manakala pemandu dan enam penumpang Toyota Vellfire itu mengalami kecede.raan dihantar ke Hspital Jitra untuk mendapatkan rwatan.

Katanya, k.es disiasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Terdahulu, media meIaporkan, seorang lelaki yang mninggaI dunia selepas Proton Persona dipandunya terba kar selepas kemaIangan dikatakan sempat meminta tolong.

Pemandu trak tunda, Muhammad Ayman Joshua, 36, berkata, dia berada di tempat kejadian selepas dimaklumkan rakan mengenai kemaIangan yang berlaku.

“Seperti biasa, jika ada kemaIangan, saya akan ke lokasi untuk membantu menun.da kereta, tetapi k.es malam tadi buatkan saya sedlh kerana melihat mngsa masih berada di tempat duduk pemandu.

“Keadaan ketika itu menyedlhkan, namun takdir, ajaInya sudah tiba,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*