[Terkini] ‘Smpai2 Rumh Pngasuh Tgk Ank Dh Iemah..’ Anak 11 Bulan MninggaI, Tak Sdarkan Diri.

Kuala Lumpur: KehiIangan anak pada saat -saat yang tak disngka amatlah perlt untuk diterima. Tapi siapa la kita hendak mempertika1kan takdir dari Yang Maha Esa.

Seperti yang berlaku kepada keluarga Encik Khairul dan isterinya Puan Siti Syuhaida yang baru sahaja kehiIangan permata sulung mereka, adik Nur Awliya Delisha, 11 bulan pada awal pagi semalam, 22 ogos 2022 jam 4.40 pagi.

Menurut perkongsian dari Encik Khairul, segalanya bermula pada tiga hari lepas 20 ogos 2022, dia telah mendapat makluman dari pengasuh, anaknya tidak sdarkan diri. Sampai di rumah pengasuh, dia melihat anaknya sudah Iembik dan tldak bermaya.

Kemudian dia terus membawa anaknya ke hspital untuk menerima rwatan. Selepas diperiksa doktor mengatakan terdapat keret.akan dan pend.arahan dalam kepala.

Adik Delisha ditempatkan di dalam Unit Rwatan Rapi(lCU) kerana msih tidak sedarkan diri. Ketika itu Encik Khairul meminta jasa baik sahabat-sahabat semua doakan kesmbuhan dan kesihatan buat puteri sulungnya.

Namun pada keesokan hari 21 ogos 2022, doktor mengesahkan keadaan adik Delisha sangat kr1tikal dan peluang untuk berta.han adalah sangat tipis. Doktor memberikan temp0h sehingga esok andai tlada resp0n bantuan pernfasan terpksa dica.but.

Bapanya memaklumkan kepada saudara-mara jauh atau dekat dan kawan2 yang ingin melawat anaknya boleh hadir di hspital shah alam dan dktor membenarkan dan tlada masa yang ditentukan untuk melawat bermakna boleh melawat pada bila bila masa sahaja.

Tapi tkdir Allah tiada siapa dapat menghaIangnya. Menerusi perk0ngsian bapa adik Delisha, dia memaklumkan bahawa puteri sulung kesayangannya telah dijmput IIahi prgi mninggaIkan dirinya serta isterinya.

“Assalamualaikum…puteri sulung saya telahpun mninggaI dunia pada jam lebih kurang 4.40 pagi tadi..Mohon sama2 sedekahkan al-fatihah kepadanya…Terima kasih kepada semua yg mendoakan kesmbuhan anak saya dan tldak sempat untuk saya membaIas semuanya…

Walaubagaimanapun Allah S.W.T lebih menyayanginya untuk ditempatkan ke syurga abadi..Papa dan m0mmy redha dgn apa yang telah ditentukan olehNya sekurangnya memberi peluang untuk merasa hidup bersama syg..Al-fatihah.. “

Sumber: sey key

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*