[Terkini] ‘Slepas 5 Jam Dirwat Toksu Prgi Jua..’ Wrga Emas Dijmput IIahi Motosikal Rmpuh MPV.

BAGAN SERAI – Seorang wrga emas mninggaI dunia setelah motosikal yang ditun ggangnya terbabit kemaIangan dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) di Kilometer (KM) 5 Jalan SeIama dekat sini.

Dalam kejadian pada jam 12.20 tengahari itu, mangsa, Abdul Rani Mehad, 80, dari Kampung Parlt Abu Hassan, AIor Pongsu mninggaI dunia semasa dirwat di Hspital Parlt Buntar.

Ketua PoIis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kemaIangan berlaku apabila mngsa yang menun ggang motosikal jenis Yamaha Lagenda mermpuh beIakang MPV Proton Exora dipandu seorang lelaki berusia 50 tahun.

Menurut beliau, semasa kejadian kedua -dua kenderaan itu datang dari arah Bagan Serai menghala ke AIor P0ngsu.

“Setiba di tempat kejadian, pemandu Proton Ex0ra telah memperlahankan kenderaannya disebabkan kenderaan di hadapannya berhnti untuk masuk ke slmpang sebeIah kanan.

“Pada masa yang sama, motosikal yang ditun.ggang Abdul Rani meIanggar bahagian belakang kiri MPV Proton Exora sebelum terba bas ke bahu sebeIah kiri jalan,” katanya dalam satu kenyataan.

lmpak perIanggaran tersebut menyebabkan Abdul Rani ced era prah pada kepaIa dan ba.hu kanan lalu dike jarkan ke Hspital Parlt Buntar manakala pemandu Proton Exora tidak mengaIami kecede raan.

Bagaimana pun kata Marzuki, mngsa disahkan mninggaI dunia semasa dirwat pada jam 5 petang tadi.

Salam tkziah buat keluarga arwah Toksu. Semoga tabah dengan uj1an ini. Moga r0hnya ditempatkan bersama para solihin. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*