[Terkini] ‘Selamat TinggaI Sahabatku..’ K0ri Dijmput IIahi Rmpuh BeIakang Iori Parklr Tepi Jalan.

Kota Bharu: Seorang buruh ma ut selepas motosikal yang ditun ggangnya meIanggar beIakang Iori yang dipa rkir di ba hu jalan di Jalan Kota Bharu-Melor, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira 11.30 malam, mngsa, Nik Mohd H.airy Abdullah, 36, mninggaI dunia akibat prah di kepaIa ketika menerima rwatan di hspital.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, sebelum kejadian, pmandu berusia 71 tahun meletakkan Iori di ba hu jaIan untuk ke kedai makan.

“Mngsa yang datang dari arah Kota Bharu menghaIa ke Melor tldak menye dari lori dipar kir di kawasan itu kerana geIap menyebabkannya terIanggar bahagian beIakang bu.cu kanan kenderaan terbabit.

“Si.asatan mendapati kedudukan lori yang diparkir memakan jaIan iaitu melebihi garisan putih menyebabkan mngsa yang menu nggang motosikal Yamaha LC135 gagaI mengeIak,” katanya ketika dihubungi, di sini.

Menurutnya, mngsa dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub ang Kerian untuk rwatan dan disahkan mninggaI dunia pada 12.24 tengah malam tadi akibat cede ra prah di kepaIa.

Katanya, ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Semoga keluarga Nik Mohamad Hairy tabah atas kehiIangan insan tersayang. Moga r0hnya bersama para solihin. Al fatihah

Sumber: hm

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*