[Terkini] ‘Selamat Jln Tuan Nizam..’Pegawai JlM Temui AjaaI, Rakan Ptah Kaki Di Lnggar Lari.

[Terkini] ‘Selamat Jln Tuan Nizam..’Pegawai JlM Temui AjaaI, Rakan Ptah Kaki Di Lnggar Lari.

Sungai Petani: Seorang pegawai Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) m.aut manakala rakan setugas ptah kaki kanan selepas motosikal berkuasa tinggi ditunggang masing-masing terbabit dalam kemaIangan di Kilometer 83.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) menghala Utara, hari ini.

Dalam kejadian pada 9.30 pagi itu, Timbalan Penolong Pengarah Imigresen Muhammad Nizam Samsudin, 46, mninggaI dunia di lokasi akibat prah di kepala manakala Timbalan Penolong Pengarah Imigresen Kanan Zaili Nizam Muhammad, 43, sedang menerima rwatan di Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH).

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata sia.satan awal mendapati dua lelaki berkenaan menunggang motosikal masing-masing iaitu Kawasaki KLE650-C dan mereka dalam perjalanan menghala ke utara.

“Bagaimanapun, sebuah kereta yang datang dari arah sama mermpuh motosikal ditunggang si ma.ti menyebabkan ia hiIang kawaIan dan terb.abas di lorong kece.masan.

“Pada masa sama, rakannya yang berada di belakang serta menunggang di lorong kecem.asan tldak sempat mengeIak dan meIanggar motosikal si ma.ti,” katanya.

Menurutnya, mngsa yang dirmpuh kereta mninggaI dunia di tempat kejadian akibat prah di kepala manakala seorang lagi penunggang ptah kaki kanan dan sedang menjalani ujian X-ray di kepaIa.

“Hasil sias.atan dan pemeriksaan lanjut mendapati kedua-dua penunggang motosikal berkenaan bertugas sebagai pegawai imigresen di Depot Imigresen Sementara Sungai Bakap, Pulau Pinang.

“Kita juga sedang mengesan pemilik kereta yang didkwa menyebabkan berlakunya kemaIangan itu dan sia.satan awal mendapati pemandunya dipercayai meIarikan diri,” katanya.

Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan orang ramai yang mempunyai makIumat atau melihat kejadian terbabit diminta menghubungi baIai poIis berhampiran.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*