[Terkini] Selamat jalan anak ku, ” Ajal Anas dibawah treler Honda Rs gagal memotong terjatuh dig ilis ” (5Gmbr)

[Terkini] Selamat jalan anak ku, ” Ajal Anas dibawah treler Honda Rs gagal memotong terjatuh dig ilis ” (5Gmbr)

Kluang : Pemuda m4ut selepas dig1lis sebuah treler dalam kem4langan di Kilometer 72 Jalan Batu Pahat – Mersing, dekat sini, hari ini.

M4ngsa, Anas Nabil Ahmad Nizam, 21 tahun, men1nggal dunia di tempat kejadian.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kluang Deputi Superintendan Abdul Razak Abdullah Sani berkata, mangsa dikatakan ingin memotong treler berkenaan.

Namun, tindakan itu gagal menyebabkan motosikal m4ngsa bergesel dengan treler lalu mangsa terjatuh dan terseret di bawah treler.

Hasil siasatan awal di tempat kejadian mendapati m4ngsa dan treler berkenaan dari arah sama iaitu dari Kluang ke Kahang.

Apabila sampai di tempat kejadian, motosikal ditunggang m4ngsa disyaki bergesel dengan treler semasa cuba memotong di sebelah kiri dan menyebabkan m4ngsa hilang kawalan lalu terjatuh.

Penunggang terseret di bawah treler dan akibat pelanggaran itu, mangsa parah di kepala, tangan kiri, dada, paha kanan dan disahkan meninggal di lokasi kejadian, katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Abdul Razak berkata, pemandu treler akan melakukan ujian saringan air kencing di pejabat bahagian N4rkotik Ibu Pejabat Daerah Kluang selepas selesai rakaman percakapan.

Pemandu treler berusia 27 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an dan siasatan lanjut masih diteruskan, katanya.

Dalam pada itu, Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II Saiful Fadly Karim daripada Balai Bomba dan Penyelamat Kluang berkata, dua jentera dikejarkan ke lokasi kem4langan bagi menyelamatkan m4ngsa yang tersepit di bawah treler.

Pasukan keluaran operasi (PKO) bertindak mengeluarkan m4ngsa dengan menggunakan peralatan khas sehingga m4ngsa berjaya dikeluarkan dan kes diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya,katanya.

Jen4zah akan dibawa pulang ke Rompin untuk dikebumikan disana selepas segala urusan di Hospital Selesai, moga keluarga arw4h terutama ibu arw4h Cikgu Puan Mastura tabah. Al fatihah.

Sumber : mediatular

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*