[Terkini] ‘Selamat Jalan Abg Eddie..’ AjaI Suami Di Slmpang Empat.

NILAI- Seorang lelaki m.aut selepas motosikal yang ditunggangnya terlibat kemaIangan dengan sebuah kereta di Persiaran Utama, Nilai dekat slmpang empat berhampiran pasar raya Giant, pagi Rabu.

Ketua Polis daerah Nilai, Superintendan Mohd Fazley Ab. Rahman berkata, kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu melibatkan kereta jenis Perodua Axia dipandu seorang wanita berusia 57 tahun dengan seorang penumpang dan sebuah motosikal jenis Yamaha 135LC ditunggang mngsa, Mohd Eddie Azhar Abdullah, 43 tahun.

“Berdasarkan s.iasatan awal mendapati kawasan kemaIangan adalah slmpang empat. Keadaan cuaca hujan dan permukaan jalan basah.

“KemaIangan dipercayai berlaku semasa pemandu Perodua Axia dalam perjalanan dari Lily Residensi menghala ke KTM Nilai sedang bergerak terus ketika lampu isyarat di laluan berwarna hijau,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Jelasnya, sebaik tiba di lokasi, secara tiba-tiba motosikal yang ditunggang mngsa dari arah kanan telah meIanggar kereta berkenaan.

“Akibat daripada kemaIangan tersebut, penunggang tersebut telah mninggaI dunia di tempat kejadian susulan kecede raan prah di bahagian kepaIa manakala pemandu dan penumpang kereta itu tldak mengalami sebarang kecede.raan.

“Myat mngsa telah dibawa ke Unit F0rensik Hspital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) bagi tujuan bdah si.asat. S.iasatan lanjut masih diteruskan dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*