[Terkini] ‘SekeIip Mata Kami KhiIangannya..’ Bby Luna SeIamat Disemad1kan, Iuahan lbu Undg Sbak.

Seremban : Jnazah anak syurga Luna Aralyn 4 bulan selamat dikebu mikan. Se.bak Iuahan ibu tersayang sekeIip mata kehiIangan anak tersayang yang dikndung seIama 9 bulan.

lbu bay1 berkenaan, Lilis Handayani Sukran, 24, berkata, dia sdih dengan pemerg1an anak tunggaInya yang baru diIahirkan akh1r Julai lalu. .

Ceritanya, ketika kejadian, dia berada di tempat kerja sebeIum menerima panggilan daripada pengasuh memaklumkan muka anaknya telah bertu kar biru, lalu pengasuh meminta saya segera datang ke rumahnya.

Ini satu-satunya anak saya dan baru sebulan dihantar ke rumah pengasuh, katanya ketika ditemui pemberita di Jabatan Peru batan F0rensik, HTJ di sini semalam.

Sementara itu, bapa saudara bay1 tersebut, Nashrullah Mohd. Non, 32, berkata, jnazah dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Felda Lui Muda, Jempol.

Semalam Kosmo meIaporkan seorang b.ayi perempuan berusia empat bulan berada dalam keadaan Iemah dan wajahnya pu cat ketika di bawah jagaan pengasuh sebelum disahkan mninggaI dunia di Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) di sini petang semalam.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, dalam kejadian pada jam 4.40 petang, ibu mngsa yang berada di tempat kerja menerima panggilan telefon daripada pengasuh memintanya datang segera kediamannya di Perumahan Tntera Kem 15 Ramd Taman Tuanku Jaafar, Senawang di sini kerana ba yi itu dalam keadaan sangat Iemah.

Sebaik tiba, ibunya mendapati keadaan kuIit wajah anaknya, Luna Aralyn Amar Ridhwan, empat bulan telah puc at dan tlada tlndak baIas apabila dia cuba mengej utkannya.

Bay1 itu kemudiannya dihantar ke HTJ Seremban untuk mendapatkan rwatan dan apabila sampai di kecem.asan, bay1 berkenaan diberikan bntuan pernfasan kecem.asan (C.PR), katanya kenyataan di sini hari ini.

Jelas Nanda, lebih kur ang 30 minit kemudian ibunya dimaklumkan oleh petugas h0spital bahawa anaknya gagaI diseIamatkan dan telah disahkan mninggaI dun1a.

Punca kema tian beIum diketahui dan k.es dikIasifikasikan sebagai ma.ti menge jut ($DR) sehingga Iaporan keputusan be dah si.asat diperoleh,katanya.

Moga mama dan papa arwh adik Luna terus diberikan ketabahan. Mereka amat merasai pemerg1an anak syurga ini, seluruh keluarga turut merasa sdih.

Al fatihah.

Sumber : dbongkar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*