[Terkini] ‘SeIamat Jln Sygku..’ lsteri MninggaI Kereta Dipandu Dirmpuh 4×4 HiIang KawaIan.

SEREMBAN – Seorang wanita ma.ut selepas terlibat dalam nhas dua buah kenderaan di Jalan Seremban-Kuala Pilah dekat Bukit Pu.tus di sini malam tadi.

Mngsa, Nurfurqan Norazmi, 22, beralamat di Felda Serting Hilir 4, Bandar Seri Jempol mninggaI dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecede.raan prah di badan.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 11.05 malam melibatkan sebuah kereta Perodua Viva dipandu mngsa dan sebuah kenderaan pacuan empat roda (4X4) jenis Mitsubishi Triton dipandu seorang lelaki berusia 34 tahun.

“Hasil si.asatan awal mendapati, kemaIangan berlaku ketika sebuah kereta Perodua Viva yang dipandu seorang wanita berumur 22 tahun sedang bergerak terus dari arah Seremban menuju ke arah Kuala Pilah seorang diri.

“Ketika di lokasi kejadian datang sebuah kenderaan jenis Mitsubishi Triton yang dipandu seorang lelaki berumur 34 tahun seorang diri dari arah Kuala Pilah menuju ke Seremban telah hiIang kawaIan lalu terb.abas masuk ke laluan bertntangan dan mermpuh kenderaan jenis Perodua Viva terlibat.

“Akibat kemaIangan, kedua-dua mngsa telah terseplt dan dikeluarkan oleh pihak bomba yang hadir di lokasi kejadian. Namun begitu mngsa pemandu Perodua Viva yang mengalami keced.eraan prah di bahagian ba.dan disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian manakala pemandu sebuah lagi kenderaan mengalami keced.eraan prah di bahagian kaki,” katanya dalam kenyataan.

Menurut Nanda, myat mngsa telah dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban bagi pengendalian bdah sia.sat.

“Pemandu kenderaan pacuan empat roda pula dibawa ke Hspital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) Kuala Pilah untuk menerima rwatan. Ke.s disi.asat dibawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sumber: KOSMO ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*