[Terkini] ‘SeIamat Jalan Nenek Nafsiah..’ Wrga Emas MninggaI, Bay1 Cder4 Kereta Bertmbung.

Sungai Siput: Seorang ma ut manakala empat lagi cede ra, termasuk bayl lelaki apabila kereta dinaiki bertmbung dengan pacuan empat roda di Jalan Ipoh-Kuala Kangsar berdekatan Taman Makmur, di sini, hari ini.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak dalam kenyataannya berkata, mngsa ma ut adalah wanita wrga emas dikenali sebagai Nafsiah Abd Rahman, 63, yang menaik kereta Proton Persona.

Katanya, empat yang lain membabitkan seorang lelaki, dua wanita dan bayl lelaki yang menaiki Proton Persona itu cede ra, sementara pemandu pacuan empat roda Toyota Hilux, lelaki wrga Indonesia selamat.

“Anggo ta dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Siput digerakkan ke lokasi kejadian sebaik panggilan kecema san diterima 6.04 petang tadi.

“Setibanya di situ, pemandu Proton Persona terseplt manakala empat mngsa lain diberikan rwatan awal oleh Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem asan (EMRS) dan pasukan perub atan hspital.

“Bomba bertlndak menggunakan peralatan menyeIamat mengeIuarkan mngsa yang terseplt sebelum diserahkan kepada pihak hspital serta poIis untuk tindakan selanjutnya,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu, nhas dipercayai berpunca apabila Toyota Hilux terba bas sebelum memasuki laluan Proton Persona dari arah bertenta ngan.

Katanya, 0perasi tam at 6.56 petang hari ini.

Salam tkziah. Al fatihah

sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*