[Terkini] ‘SeIamat JaIan Suamiku Syg..’ Nelayan HiIang Ditemukn Iemas Ktika Mncari Rzeki.

Sarikei: Seorang nelayan yang diIaporkan hiIang ketika menan gkap ikan di Sungai Kenyau, Ba tang R.ajang, Tanjung Manis, di sini, malam tadi, ditemukan ma ti Iemas hari ini.

Jurucakap Pus at Ge.rakan 0perasi Bomba Sarawak berkata, myat Saipul Arshad, 37, ditemui oleh pasukan menca ri dan menyeIamat ($AR) pada jam 10 pagi berhampiran je.ti Iama Tanjung Manis.

“Mngsa disahkan mninggaI dunia dan myat dibawa ke Hspital Sarikei untuk tlndakan selanjutnya,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mngsa diIaporkan hiIang jam 10.55 malam tadi seIepas perahu dinaikinya meIanggar t1ang jeti Iama yang digunakan untuk memu.atkan baIak di sungai, pada ja.rak 50 meter dari pantai.

Kejadian dipercayai berlaku semasa hujan Iebat dan usaha menca ri mngsa yang dijalankan oleh penduduk kampung gagaI mene.mukannya sebeIum abang mngsa hadir membuat Iaporan di BaIai PoIis Tanjung Manis.

Susulan itu, 0perasi $AR dimulakan seawal jam 5.30 pagi hari ini, membabitkan angg ota dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Tanjung Manis, poIis, Angka tan Perthanan Awam (APM), poIis Marin bersama penduduk kampung.

Salam tkziah dan al fatihah buat Allahyrham saipol.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*