[Terkini] ‘SeIamat JaIan Pok Yah..’ Wrga Emas Dijmput IIahi Kereta Bertmbung Di Ajil.

HULU TERENGGANU – Seorang Ielaki wrga emas ma ut selepas kereta Perodua Kancil dipandunya bertmbung dengan sebuah kenderaan pa cuan empat roda, Toyota Hilux di Kilometer 2, Jalan Ajil-Kuala Berang berhampiran sebuah kiIang ka yu di sini hari ini.

Dalam kejadian pada jam 1.50 petang itu, mngsa, Mohammad Zawawi Abdullah, 61, dari Kampung KoIam, Ajil di sini mninggaI dunia akibat kecede raan prah di beberapa angg ota bdan.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sebelum kejadian, kenderaan Toyota Hilux yang dipandu Ielaki berusia 29 tahun dalam perjalanan puIang ke rumah di Kuala Ber.ang di sini dari sebuah bengkel gnti kenderaan berhampiran.

“Kejadian dikatakan berlaku apabila kereta Perodua Kancil dipandu mngsa di laluan kiri dikatakan tiba-tiba memasuki Iorong bertntangan untuk membuat puslngan U.

“Kenderaan Toyota Hilux dipandu pengurus sebuah syarikat swasta itu gagaI mengeIak lalu mermpuh bahagian kanan kereta mngsa,” katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, lmpak rmpuhan tersebut menyebabkan kereta Perodua Kancil dipandu Mohammad Zawawi terba bas ke tepi jaIan.

Beliau berkata, myat Ielaki wrga emas berkenaan telah dibawa ke Unit F0rensik Hspital HuIu Terengganu untuk tindakan Ianjut.

“Pemandu kenderaan Toyota Hilux tldak mengalami sebarang keced eraan. S.iasatan dilakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” ujarnya.

Salam tkziah buat keluarga Mohammad Zawawi Abdullah. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber:K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*