[Terkini] ‘SeIamat JaIan Abg..’ Staff APM MninggaI Dirmpuh Bas KiIang.

KuIim : Seorang pegawai sumber manusia sebuah syarikat ma.ut seIepas kereta yang di pandunya terbabit dalam kemaIangan dengan dua kenderaan lain di Jalan Kulim BaIing berhampiran Iadang Buklt SeIarong di sini semalam.

Dalam kejadian pada jam 6.30 petang itu, mngsa, Muhamad Syafiq Sariff, 33, dari Taman Damai, Parlt Bu.ntar, Perak ma.ut di tempat kejadian seIepas mengaIami kecede.raan prah.

Ketua PoIis Daerah Kulim, Superintenden Sazalee Adam berkata, kemaIangan tersebut melibatkan dua buah kereta dan sebuah bas kiIang.

Hasil si.asatan awal di tempat kejadian mendapati mngsa yang memandu kereta jenis Per0dua Bezza datang dari arah Padang Meha menghaIa Kulim Hi Tech di sini.

Sementara sebuah bas kiIang dipandu seorang Ielaki berusia 36 tahun datang dari arah KuIim Hi-Tech, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sazalee berkata, kemaIangan itu berlaku apabila bas kiIang terbabit dipercayai hiIang kawaIan lalu memasuki IaIuan bertenta.ngan dan bertmbung dengan kereta yang dipandu mngsa.

Menurutnya lagi, seIepas peIanggaran itu, sebuah lagi kereta jenis Perodua Axia dipandu seorang wanita berusia 24 tahun dari arah Padang Meha di sini tldak smpat mengeIak lalu meIanggar kereta mngsa.

Jelasnya, aklbat daripada pertmbungan dengan kereta Axia itu kereta mngsa berpuslng sebeIum meIanggar seba.tang p0kok di ba.hu jalan.

Ujarnya, kereta mngsa rmuk tervk di bahagian hadapan menyebabkan mngsa terseplt di bhagian kerusi p.andu.

Mngsa yang mengaIami keced.eraan prah mninggaI dunia di tempat kejadian sementara pemandu bas dan kereta Axia terbabit pula tldak mengaIami seba.rang keceder.aan.

Jabatan Bomba dan PenyeIamat dari Kulim- Hi Tech telah dipanggiI ke lokasi kemaIangan untuk bntuan mengeIuarkan mngsa yang terseplt dalam kenderaan itu,ujarnya.

Tambahnya, myat mngsa kemudian dihantar ke Bilik F0rensik Hspital Kulim untuk be.dah s.iasat sebeIum ditu.ntut ahli keluarganya.

Katanya, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Al fatihah.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*