[Terkini] ‘Sehidup Semat1..’ Suami lsteri Dijmput IIahi Motosikal Rmpuh Pacuan Empat Roda.

KOTA BELUD: Sepasang suami isteri mau.t selepas motosikal ditunggang mermpuh sebuah pacuan empat roda di Jalan Kota Belud-Berungis, Kampung Lebak Moyoh di sini, tengah hari tadi.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah hari itu, Nooraffindi Bador dan isterinya, Adibah Jumat, masing-masing berusia 29 tahun disahkan mninggal dunia di tempat kejadian akibat ced.era prah di anggota badan dan kepala.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu jam 12.45 tengah hari.

Beliau berkata, sejurus selepas itu sepasukan lapan anggota dan pegawai bersama jentera dan Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem.asan (EMRS) dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba, anggota bomba mendapati kemaIangan membabitkan motosikal jenis Yamaha 125 dipercayai bertmbung dengan pacuan empat roda jenis Toyota Land Cruiser.

“Kedua-dua mngsa yang menaiki motosikal disahkan mninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan, manakala pemandu Land Cruiser tldak mengalami sebarang keced.eraan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, myat mngsa kemudian diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut dan operasi ditamatkan pada jam 1.23 tengah hari.

Sumber Berita Harian

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*