[Terkini] ‘Sahabat Hingga Akhir Hyat..’ 2 Pelajar TATlUC M4ut, Kereta Ter$eret 21 Meter.

[Terkini] ‘Sahabat Hingga Akhir Hyat..’ 2 Pelajar TATlUC M4ut, Kereta Ter$eret 21 Meter.

Chukai : Dua pelajar kolej m.aut selepas kereta yang mereka naiki terbabit dalam kemaIangan di Kilometer 145, Jalan Kuala Terengganu -Kuantan, dekat kawasan Perindustrian Telok Kalong, petang tadi.

Dalam kemaIangan kira-kira jam 1.37 petang, Muhammad Ilman Waiz Ahmad Wazi, 18, m.aut di tempat kejadian manakala Muhammad Amirul Adli Mohd Anuar, 18, disahkan mninggaI ketika menerima rwatan di Unit Kece.masan Hspital Kemaman, kira-kira jam 3 petang.

Seorang lagi rakan mereka, Muhammad Muttaqin Zainal, 18, yang memandu kereta terbabit cede.ra ringan dan menerima rwatan di Hspital Kemaman.

Ketua PoIis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, kemaIangan itu berlaku di simpang tiga di situ membabitkan kereta Perodua Kancil yang dinaiki mngsa dengan sebuah pacuan empat roda.

Menurutnya, setibanya di tempat kejadian, kereta terbabit dikatakan secara tiba-tiba membeIok memasuki sebuah simpang di situ.

“Dalam masa yang sama, pacuan empat roda yang datang dari arah bertentangan gagaI mengeIak lalu mermpuh kenderaan mngsa sebelum dise.ret.

“Pemandu dan penumpang pacuan empat roda yang berusia 21 dan 28 tahun yang juga pekerja syarat petrok1mia tidak cede.ra, “katanya.

Hanyan berkata, orang ramai yang menyaksikan kejadian itu membantu mengeIuarkan kesemua mngsa sebelum menghubungi poIis.

“Kesemua pelajar itu adalah pelajar sebuah kolej kejuruteraan di Teluk Kalong dan mereka dalam perjalanan menuju ke stesen bas ekspres di bandar Chukai.

“Kedua-dua myat mngsa kemudiannya dibawa ke Unit F0rensik Hspital Kemaman untuk sias.atan lanjut dan ke.s disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, “katanya.

Sumber: HM

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*