[Terkini] Rebah sebelum mninggal, ” Pak cik Mail sempat lihat penumpang bas lepas rempuh lori ” (5Gmbr)

[Terkini] Rebah sebelum mninggal, ” Pak cik Mail sempat lihat penumpang bas lepas rempuh lori ” (5Gmbr)

Kulai : Seorang pemandu bas m4ut manakala lapan penumpang cedera dalam satu kem4langan membabitkan tiga buah kenderaan yang berlaku di Kilometer 32.5 Lebuh Raya Utara Selatan menghala ke arah selatan, semalam.

Ketua Polis Daerah Kulai, Superintendan Tok Beng Yeow berkata, dalam kejadian pada pukul 9.30 malam itu, m4ngsa yang m4ut dikenali sebagai Ismail Tapah, 65 dan kemalangan tersebut melibatkan tiga buah kenderaan iaitu sebuah bas ekspres, sebuah lori dan sebuah kereta.

Pemandu bas yang mengalami kecederaan p4rah di bahagian badan dan kepala telah disahkan m4ut di tempat kejadian, manakala lapan penumpang bas mengalami kecederaan ringan. Lima lagi mangsa terselamat.

Sebak luahan anak arw4h, Lori terbalik melintang tengah jalan bas abah tak dapat nak mengelak berlanggar dan masuk gaung, Kata penumpang abah sempat keluar sendiri dari bas tengok keadaan penumpang dan bas sebelum abah rebah kebumi dan menghembuskan nafas terakhir, Alhamdulillah penumpang semua selamat.

Semoga Allah beri jihad untuk abah meninggal ketika sedang bekerja. Mudah mudahaan ini asbab bagi abah untuk Allah naikkan darjat abah sehingga ramai mendoakan abah disaat akhir hayatnya.

Semoga abah ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman, Ini rupanye petanda mimpi gigi tercabut beberapa hari yang lepas,Allahuakhbar,Kami sekeluarga sayang ABAH, Ida sayang ABAH 😭- Zuraidah Ismail.

Sementara itu, pemandu kereta dan lori yang turut terlibat dalam kemalangan berkenaan tidak mengalami sebarang keceder4an, katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Tambah Beng Yeow, kem4langan tersebut dipercayai berpunca apabila lori berkenaan terbabas dan tersangkut di penghadang tengah jalan sebelum bas ekspres merempuh bahagian belakang lori terbabit

Tidak lama selepas itu sebuah kereta lain tiba sebelum turut merempuh lori tersebut, kemalangan menyebabkan kesesakan teruk lebuhraya.

Moga Puan Zuraidah Ismail tabah pemergian Abah tersayang arw4h seorang yang sangat dikenali seorang pemandu bas yang amat disenangi semua orang, ramai yang terkejut pemergian awarh malam tadi. Al fatihah.

Sumber : mediatular

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*