[Terkini] Ramai Tak Tahu, Land0 Zawawi Rupanya Graduan Universiti Australia. ‘Bkn CaIang2..’

[Terkini] Ramai Tak Tahu, Land0 Zawawi Rupanya Graduan Universiti Australia. ‘Bkn CaIang2..’

Ramai tak tahu, calon ‘YB’ Tanjong Karang, Lando Zawawi rupa-rupanya merupakan graduan dari universiti di Australia. Patutlah hebat speaking.

Berkelulusan tinggi, profil latar belakang Pengasas Ikatan Silaturahim Brotherhood, Azlan Sani Zawawi mengej.utkan orang ramai dengan taraf pendidikannya sehingga menjadi tular di media sosial.

Orang ramai akhirnya berjaya menyelesaikan teka-teki yang tergntung tnpa jawapan selama ini, apabila profil Azlan Sani atau lebih mesra dikenali sebagai Lando Zawawi dikongsi oleh parti Pejuang di laman Twitter.

Beliau yang juga merupakan calon Parlimen Tanjong Karang P095, merupakan kelulusan institusi luar negara, Universiti Tasmania, Australia yang dipercayai antara universiti terbaik peringkat global.

Beliau juga merupakan alumni Sekolah Menengah Sultan Haji Ismail Ahmad Shah Kuantan (Sains Kuantan), antara sekolah terbaik di negara ini yang melahirkan ramai orang berpendidikan.

Justeru apabila menjeIangnya PRU15, kebanyakan calon daripada parti-parti yang bertanding akan berkongsi profil latar belakang masing-masing bagi meyakinkan rakyat dalam membuat pilihan.

Profil Lando termasuk dalam saIah satu profil yang paling dikagumi ramai, sehingga netizen berfikir parti itu membuat pilihan yang bagus dalam memilih calon.

Fasih bertutur bahasa Inggeris
Sementara itu, ramai yang tidak menya.ngka bahawa Lando sebenarnya mampu bertutur dalam bahasa Inggeris dengan sangat fasih.

Tidak dinaf1kan, kefasihan beliau dalam bertutur bahasa Inggeris membuatkan ramai kagum sehingga segelintir pihak memu.nggah kembali video rakaman Lando bercakap dalam bahasa itu.

Dalam temu bual itu, beliau lancar bertutur dalam bahasa Inggeris bertanya soalan kepada orang asing berkenaan dengan kondisi jalan raya di Australia.

Bertanding PRU15 atas tiket GTA

Tidak mens1a-s1akan pendidikannya, Lando membuat keputusan yang meng.ejutkan ramai pihak untuk bertanding dalam PRU15 pada kali, ini di bawah tiket Gerakan Tanah Air (GTA).

Difahamkan, beliau ingin membantu rakyat dengan membentuk satu jawatankuasa bagi memajukan kawasan Tanjong Karang.

Lando yang sebelum ini merupakan pelakon berkata dirinya tldak berniat untuk menyertai pentas politik namun mengambil peluang ini bagi membuat perubahan terhadap sistem dan infrastruktur di negara ini khususnya Selangor.

Sebelum ini, Brotherhood sering tular di media sosial kerana menu.rap jalan yang berlubang secara percuma bagi memastikan nywa rakyat terjaga.

Dedikasi Lando dipuji ramai kerana prihatin dan mendengar keluhan rakyat dengan memulihkan jalan yang sepatutnya dibuat oleh pihak berwajib.

Profil calon Pejuang bagi kawasan parlimen P095 Tanjung Katang, Azlan Sani Zawawi atau nama popularnya Lando Zawawi Brotherhood.

Sumber: @PejuangRasmi via Twitter

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*