[Terkini] ‘Psngan Shidup Semat1..’Suami lsteri MninggaI DiIanggar Pemandu Myvi Mbuk.

JASIN- Sepasang suami isteri mau.t selepas motosikal ditunggangi mereka dirmpuh sebuah Myvi dipercayai dipandu lelaki ma.buk dalam nhas membabitkan empat kenderaan di Jalan Serkam Pantai, Merlimau, di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.45 pagi itu, mangsa, Ezuddin Mohammad, 50, dan isterinya, Surayah Muhamat, 48, yang menunggang Yamaha Ego Solaris mninggaI dunia di lokasi selepas mengalami kecede raan prah.

Seorang lagi penunggang motosikal jenis Yamaha Lagenda, Ya’akob Mohamad, 57, turut ced.era dan dihantar ke Hspital Melaka untuk mendapatkan rwatan.

Ketua Jabatan Si.asatan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Melaka, Superintendan AmranMohamad Zaki Omar berkata, ketika kejadian pasangan suami isteri itu dan Yaakob dalam perjalanan dari arah Melaka ke Merlimau.

Katanya, setiba di lokasi, sebuah kereta jenis Perodua Myvi dari arah Merlimau yang dipandu seorang lelaki berusia 24 tahun dan dipercayai dalam keadaan ma.buk telah terbabas masuk ke laluan bertntangan.

“Kedua-dua buah motosikal itu tldak sempat mengeIak kereta tersebut lalu berlaku rmpuhan yang menyebabkan pasangan suami isteri itu mengalami kecede.raan prah dan mninggaI dunia di lokasi.

“Penunggang Yamaha Lagenda terselamat, namun mengalami kecede.raan di badan dan motosikalnya terba.kar di lokasi,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Sumber:KOSMO! ONLINE.

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*