Terkini Pengacara Dan PeIakon Terkenal Uyaina Arshad Dan Raja Syahiran SeIamat Bernikah.

Kuala Lumpur: Pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad, 29, selamat bernikah dengan penyanyi Raja Syahiran, 28, pada jam 9.03 pagi di CoIony Star BouIevard, di sini, hari ini.

Pasangan itu dinikahkan oleh abang kandung, Uyaina iaitu Mohd Attaful Uzair Arshad bersa ksikan Pendaftar Penikahan Perce.raian dan Ru juk Orang Islam Jabatan Agama Islam Wilayah Perseketuan, Mohd Abd Nasir Abdullah serta dua sksi.

Uyaina atau nama sebenarnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad berkata, dia bersyukur ke hadrat IIahi apabila majlis akad nikah berjaIan dengan lancar.

“Alhamdulillah majlis pernikahan kami berjalan dengan lancar pagi ini. Sebenarnya kami sudah merancang pernikahan ini sejak beberapa bulan lalu namun banyak pertu karan dari segi perancangan majlis.

“Ia berikutan pr0sedur 0perasi standard (S0P) yang cepat be rubah dan terkini. Selain itu, kejadian bnjir terbu ruk yang berlaku pada dua hari sebeIum nikah turut memberi caba ran kepada kami,” katanya.

Syahiran atau nama penuhnya Raja Azhanrianshah menyerahkan mas kahwin berupa sebentuk cincin dan gelang tangan emas buat Uyaina.

Tlada pertu karan dulang hantaran antara kedua belah pihak dan memilih untuk merahs1akan jumlah wang hantaran di atas persetujuan kedua beIah keluarga.

Menurut Uyaina, dia dan Syahiran memilih Eropah sebagai destinasi bulan madu namun terpksa menan gguhkan hasrat itu disebabkan varian baharu C0vld-19.

“Jadi buat masa ini, kami bercadang untuk meIawat keluarga dan saudara mara yang tldak dapat menghadiri majlis pernikahan untuk memperkenalkan satu sama lain dengan keluarga besar masing-masing,” katanya.

Pada majlis itu, kira-kira 100 tetamu menghadiri majlis yang dinanti-nantikan itu. Antara yang hadir adalah ahli keluarga dan rakan terdekat.

Pasangan ini, memilih #URS sebagai tanda pagar rasmi walimatulurus mereka, yang juga akr0nim Uyaina Raja Syahiran serta slngkatan bagi perkataan ‘Yours,’ dengan sebutan yang sama.

Selain itu, #HinggaAkhirWaktu juga menjadi tanda pagar pilihan pasangan ini yang mana menjadi judul lagu ciptaan Syahiran bersama Uyaina. Lagu terbabit dihadiahkan oleh ibu Uyaina, Siti Noor Farah.

Muzik video lagu #HinggaAkhirWaktu ini akan dilancarkan pada Januari depan.

Pasangan selebriti ini mula berkenalan pada awal 2019 di sebuah pr0gram terbitan Astro dan Uyaina menerima r0mbangan merisik keluarga Syahiran pada Julai 2019.

Sumber : hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*