[Terkini] Pelakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin MninggaI Dunia.

[Terkini] Pelakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin MninggaI Dunia.

Kuala Lumpur: Pelakon veteran, Hisham Ahmad Tajuddin, 76, yang dirwat di Wa.d Kebergntungan Tinggi (HDW), Hspital Shah Alam (HSA) sejak 29 September lalu, mninggal dunia pada jam 4.30 petang ini.

Berita sdih ini dikongsikan anaknya, Aqeela Mohd Hisham, 26, menerusi kiriman mesej ringkas di aplikasi WhasApp kepada Harian Metro.

“Assalamualaikum, dengan rasa rendah hati saya ingin memaklumkan abah saya, Hisham Ahmad Tajudin telah kembali menemui sang pencipta pada waktu Asar tadi, jam 4.30 petang. Sama sama sedekahkan Al- Fatihah untuk arwah. lnnalillahiwainailahirojiun,” katanya.

Media sebelum ini, meIaporkan Hisham berada dalam keadaan kr1tikal akibat jngkitan kum.an pada paru-paru, selepas difahamkan arwh mengalami ba tuk truk selama seminggu.

Hisham yang menerima rwatan di HSA sebelum ini ditldurkan dan bernfas sepenuhnya dengan alat bantuan pernfasan.

Difahamkan, Allahyrham juga diberikan d0s ant1biotik yang lebih kuat oleh doktor untuk membnuh kum.an-ku.man yang menye.rang dalam badannya pada 2 Oktober lalu.

Terdahulu, Hisham adalah pelakon yang aktif dalam arena drama dan filem tanah air sekitar 1980-an lalu. Namun, arwh yang juga pesara kerajaan kini banyak menghabiskan waktu berehat di rumah bersama keluarga kerana faktor usia serta penjagaan kesihatan kerana menghldap penykit dia.betes (kncing manis) serta drah tinggi.

Selama aktif sebagai pelakon berdekad lamanya, Hisham sudah membintangi banyak drama dan filem. Antara karya lakonannya ialah Tsu Feh Sofiah, Wira Angkasa, Hanny, Putera, Black Maria, Dalam Hati Ada Cinta, Tanah Kbur dan Tok Ayah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*