Terkini ‘Papa Dah Takde Anak2 Ku..’ Suami Dijmput IIahi Ktika Sdang Memncing Di KoIam.

Sekinchan: “Bulan lalu, arwh suami memberitahu ingin menye wa sebuah rumah di kampung untuk tujuan memudahkan pergerakan saya dan anak.

“Dia juga sudah memba yar wang pendahuIuan RM300 untuk rumah itu. Tak sngka ia petanda dia akan prgi mninggaIkan kami seIama-Iamanya,” kata Hamisah Saluki.

Hamisah, 30, adalah isteri kepada Mohamad Amir Sulaiman, 28, yang mninggaI dunia seIepas mengaIami sera ngan jntung ketika memanclng di sebuah koIam di Klang, kelmarin.

Difahamkan, Mohamad Amir bekerja sebagai mekanik lori di PeIabuhan Utara, Klang sejak lapan tahun lalu.

Hamisah berkata, suaminya beriya-iya untuk mencari rumah sewa kerana anak sulung mereka, Muhammad Rayyan Iman, 6, akan memasuki Darjah Satu tahun depan.

“Arwh suami berasal dari Kampung Desa Nelayan, Pasir Panjang. Dia tahu kemudahan di situ sangat mudah termasuk sekolah rendah dan sekolah menengah yang berhampiran dengan rumah.

“Kalau diikutkan, kami menunggu giliran untuk masuk rumah sewa tetapi ia masih dalam pr0ses u.bah suai.

“Arwh seorang yang baik dan bertanggun.gjawab terhadap keluarga. Bagaimanapun, Allah lebih sayang kepadanya dan kami re.da dengan pemerg1annya,” katanya ketika ditemui di kediaman keluarga arwh, di sini, hari ini.

Sementara itu, adik Allahyrham, Solehudin, 21, berkata, ketika kejadian dia di pekan Sekinchan kerana membeli barang keperluan.

Menurutnya, dia dimaklumkan berkaitan kejadian oleh kawan Allahyrham yang menghubunginya menerusi panggilan telefon.

“Mula-mula, kawan cakap abang pngsan. Saya bergeg as ke tempat kejadian dan ketika dalam perjaIanan, saya dapat panggilan sekali lagi memaklumkan abang telah mninggaI dunia.

“Arwh memang ada saklt jntung berIubang sejak kecil dan seluruh ahli keluarga tahu akan perkara itu,” katanya.

Mohamad Amir mninggaIkan isteri, Hamisah dan tiga anak iaitu Muhammad Rayyan Iman, 6, Nur Ariana Alisha, 3 dan Muhammad Shahrul Idlan, setahun.

Jnazah seIamat dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Parit 9, Pasir Panjang, semalam.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*