[Terkini] ‘Mulianya Pngakhiranmu Hafiz..’ Smpat Bantu Mngsa KmaIangan Sblum Prgi Buat Selama2nya.

BALlNG – Seorang remaja sempat membantu mngsa kemaIangan di hadapan rumahnya sebelum mau.t dalam kemaIangan berasingan di Jalan Baru Kulim-BaIing-Gerik di sini semalam.

Mngsa, Muhammad Hafiz Razali,19, dikatakan membantu mangsa yang ced.era akibat kemaIangan itu pada sebelah pagi sebelum dia ma.ut dalam kejadian kira-kira jam 6.28 petang semalam.

Ibu saudara mngsa, Zulaika Ramli, 37, berkata, dia dan Muhammad Hfiz dalam perjalanan ke pasar tani kira-kira jam 11 pagi semalam sebelum berlaku kemaIangan motosikal berhampiran slmpang masuk ke rumahnya di Kampung Banggol Lada.

“Kami membantu mngsa kemaIangan itu sehingga ke Hspital Daerah BaIing.

“Namun, pada sebelah petang saya terke jut apabila dimaklumkan anak saudara saya itu mninggaI dunia akibat kemaIangan,” katanya di sini hari ini.

Katanya, dia tldak menyangka semalam adalah hari terakhir dia meluangkan masa bersama arwh.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah BaIing, Superintendan Shamsudin Mamat berkata, kemaIangan membabitkan motosikal jenis Honda Wave ditunggangi mngsa dan sebuah kereta jenis Proton Saga.

“Hasil si.asatan mendapati kemaIangan berlaku apabila motosikal mngsa dipercayai hiIang kawaIan lalu terb.abas masuk ke laluan bertntangan dan bertmbung dengan kereta tersebut.

“Rmpuhan mengakibatkan mngsa mengalami cede.ra prah dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian sementara pemandu kereta dan empat penumpang tidak mengalami keced.eraan” katanya di sini hari ini.

Tambahnya, myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital Daerah Kulim untuk dibe.dah si.asat dan ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 .

Sumber: KOSMO! ONLINE

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*