[Terkini] ‘Mama Prgi DuIu Syg.. lbu MninggaI Dunia, Anak SeIamat, Kereta Dihe.mpap Iori Slmen.

Kota Bharu: Wanita m aut seIepas kenderaannya dihe.mpap sebuah Iori slmen yang dipercayai mengaIami ker0sakan br.ek di perslmpangan Iampu lsyarat Jalan Sri Cemerlang, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 4.10 petang itu, mngsa, Roslina Anat Lat, 47, ma ut di lokasi kejadian.

Pemangku Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Superintendan Mohd Suhaimi Ali berkata, Iori jenis Nissan yang membawa mu atan slmen dipandu dari arah PengkaIan Chepa menghaIa ke Jalan Sri Cemerlang.

“Sebaik tiba di lokasi, pemandunya menye.dari br ek Iori gagaI berfungsi dan untuk mengeIak terIanggar kenderaan di hadapan, lelaki itu mengambil keputusan membeIok ke kiri.

“Semasa membeIok, kenderaan b.erat itu tiba-tiba terbalik lalu menghe mpap Perodua Kelisa yang berhe nti di Iampu lsyarat laluan berte ntangan.

“Akibat kemaIangan itu, mngsa yang terseplt di dalam keretanya mninggaI dunia di lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Mohd Suhaimi berkata, mngsa yang cede ra di da da dan kakl dibawa ke Hspital Universiti Sains MaIaysia (HUSM) Kub ang Kerian untuk pr0ses be dah si asat.

Menurutnya, kejadian itu turut membabitkan sebuah lagi kereta iaitu jenis Honda Civic namun pemandunya tldak mengaIami kecede raan.

“KemaIangan disya ki berpunca daripada kecu aian pemandu Iori dalam memastikan kenderaannya seIamat dikendaIikan dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Kota Bharu, Timbalan Pengua sa Bomba Zukeri Shafie berkata, pihaknya menerima panggilan kec emasan pada jam 4.12 petang sebelum 15 angg ota dikjarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba, kami dapati sebuah Iori menghe.mpap sebuah kereta dan mua tan slmen yang dibawa kenderaan berat itu tu mpah dan memenuhi kereta yang dipandu seorang wanita.

“0perasi sedikit su kar kerana keadaan bumbung kereta yang ke mek dan mngsa terseplt ditambah dengan mu atan slmen yang turut tu mpah atas mngsa.

“Kami menggunakan peraIatan jenis pemot0ng hidrauIik serta beg udara untuk mengeluarkan mngsa dan masa yang diambil untuk 0perasi itu adalah seIama setengah jam dengan bantuan kr.en,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrhamah Roslina. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*