[Terkini] “M4afkan Iqmal, Saya Sayang Abah..” Anak 0KU Smpat Minta Ma4f Sblm Ditemukn Rntung.

Bayan Lepas: “Saya minta a.mpun ma.af… saya sayang abah,” demikian kata-kata terakhir Nur Ikmal Aiman Mohd Shakrisham, 18, kepada bapanya semalam, sebelum ditemukan mat1 dalam keadaan meIecur seluruh bdan akibat kebaka ran di tingkat lapan Apartment Desa Bayan, Jalan Merbah di sini, hari ini.

Dalam kejadian itu, Nur Ikmal Aiman yang juga berstatus orang ku.rang upa.ya (0KU) dikatakan tinggaI seorang diri dalam satu daripada bilik di rumahnya itu.

Mohd Shakrisham Mohamad, 50, berkata anaknya itu memang sudah biasa ditinggaIkan di rumah seorang diri ketika dia keluar bekerja.

Menurutnya, dia yang bekerja sebagai pembantu di sebuah kedai di sini, keluar rumah pada jam 6.40 pagi sebelum berptah balik tidak lama kemudian selepas mengetahui terdapat kebaka.ran di rumahnya.

“Tidak sngka yang terba.kar itu adalah rumah saya dan memang rumah berkenaan ditinggaIkan berkunci seperti biasa.

“Semalam dia ada meminta am.pun dan maa.f kepada saya, namun tidak mengesy4ki dia akan meninggaIkan saya hari ini kerana memang sebelum tidur dia selalu buat begitu (meminta ma.af) ,” katanya yang terkjut dan sdih dengan kejadian berkenaan.

Difahamkan Mohd Shakrisham tinggal berdua bersama Nur Ikmal Aiman selepas isterinya mninggaI dunia pada Mac lalu akibat ba.rah.

Terdahulu Harian Metro meIaporkan seorang lelaki 0KU berusia 18 tahun ditemukan rntung dalam kebaka.ran berkenaan.

Sementara itu Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang Mohd Hafiz Hafizal Timaradin, berkata, pasukan penyelamat tiba di tempat kejadian pada jam 9.06 pagi selepas menerima panggilan.

Katanya, sebaik tiba di lokasi, didapati kebaka.ran membabitkan sebuah unit rumah di tingkat lapan yang mana pintu rumah terbabit berada dalam keadaan berkunci.

“Ketika masuk ke dalam rumah berkenaan, angg.ota menemukan myat seorang lelaki dewasa yang meIecur seluruh badan dalam keadaan tert1arap di dalam bilik,” katanya di sini, hari ini.

Mohd Hafiz Hafizal berkata, difahamkan bahawa mngsa adalah 0KU hiperaktif dan biasa ditinggaIkan di rumah ketika bapanya keluar bekerja.

“Punca kejadian masih dalam si.asatan, ” katanya lagi.

Operasi mema.damkan kebak.aran membabitkan anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bayan Baru dan BBP Seri Balik Pulau.

Sumber: hm.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*