[Terkini] Lokman anak syurga, ” Terkejut cucu saudara meninggal akibat ddera ” (6Gmbr)

[Terkini] Lokman anak syurga, ” Terkejut cucu saudara meninggal akibat ddera ” (6Gmbr)

Segamat: Memang tak sangka dia tergamak melakukan perbuatan itu (dera) hingga mengakibatkan kem4tian cucu saudara,kata Ruslan Ahmad, 47, datuk saudara kanak-kanak lelaki berusia empat tahun yang men1nggal dunia, semalam dipercayai akibat dider4.

Ruslan yang ditemui di kediamannya di Labis mengakui terkejut sebaik menerima berita kejadian menimpa cucu saudaranya yang dikenali sebagai Lokman,Saya tidak menyangka ada lagi manusia yang lebih kej4m daripada haiwan.

Kalau insan normal, haiwan pun tak sanggup dideranya, saya tidak nampak apa sebab sekali pun yang dia (pelaku) boleh melakukan perbuatan kejam seperti ini, katanya dengan nada sebak.

Ruslan berkata, sebelum itu dia dan isterinya, Rahimah Rahman, 45 pernah beberapa kali menjaga Lokman sejak dilahirkan pada 31 Disember 2018.

Katanya, dia dan keluarga amat menyayanginya sebelum kanak-kanak malang itu dibawa menetap di Batu Pahat,Katanya, kali terakhir mereka bertemu Lokman pada 29 Oktober, lalu.

Kalau ikutkan, saya dan isteri ingin melawat Lokman di HSI sebaik dimaklumkan dia dimasukkan ke hospital, namun kami membatalkan niat memandangkan keadaannya yang tidak sedarkan diri dan memerlukan rawatan rapi.

Memang rasa teramat terkilan jugalah sebab tidak dapat berjumpanya, Ruslan berkata, urusan tuntutan jen4zah mungkin dapat dilakukan esok dan mengikutkan perancangan, jen4zah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Gatom di sini, sebaik semuanya selesai.

Terdahulu, seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun men1nggal dunia semalam selepas dipercayai menjadi m4ngsa dera di Senggarang, Batu Pahat.

Ketua Polis Johor Datuk Kamarul zaman Mamat dilapor berkata, pihaknya menerima satu laporan polis daripada seorang lelaki tempatan berusia 23 tahun yang memaklumkan m4ngsa pengsan di rumahnya dan dibawa ke klinik untuk rawatan pada jam 6.45 petang, Jumaat lalu.

Polis turut mengesahkan terdapat keceder4an baharu dan lama di seluruh badan kanak-kanak lelaki terbabit.

Antara keceder4an yang dapat dilihat adalah kesan dicucuh api atau benda panas di seluruh badan m4ngsa, termasuk di kem4luan dan digigit di telinga.Al fatihah.

Sumber : mediatular

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*