Terkini, ldentiti Angg0ta TUDM Mavt Dalam Tmbakan Didedhkan Dan Ini Dtik Kjadian Sbenar.

Kuching: PoIis mengenal pasti ldentiti empat anggo.ta Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang m.aut dalam kejadian tmbakan di kem TUDM di Kota Samarahan di sini, pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Samarahan, Deputi Superintendan Sudirman Kram berkata, anggo.ta yang m.aut terdiri ialah K0peral Udara Ho Swee Boon dari Lundu; K0peral Udara Mohamad Ehsan Sehamat dari Asajaya; Laskar Udara (LU) Luk Nesly anak Nabau dari Sibu dan Koperal Udara Sharif Mohd Siddiq Al-Attas Wan Sabli dari Kuching.

Beliau berkata, makIumat awal kejadian mendapati sspek dipercayai menga.muk dan masuk ke baIai pengawaI di kem Handau Skuadron 330 seterusnya mengambil snjata ap1.

“Ketika itu penyelia bertugas adalah Koperal Julaihi. Turut berada di situ adalah Koperal Mohd Saiful Dania, Koperal Jas anak Munap, LU Hezerin Muhd dan LU Afiq Nazmi Rozaidi.

“Sspek smpat bertanya nak hldup atau mat1. Koperal Udara Sharif Mohd Siddiq cuba menenangkan sspek tetapi sspek meIepaskan tmbakan dan terkena prut Shariff. Mendengar bunyi tmbakan, kesemua saksi bertemp1aran Iari menyeIamatkan diri,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Terdahulu, Pesuruhjaya PoIis Sarawak Datuk Aidi Ismail berkata pihaknya sedang menjalankan si.asatan mengenai lnsiden itu.

TUDM dalam satu kenyataan pagi ini memaklumkan berlaku satu lnsiden tmbakan membabitkan empat warga TUDM pada jam 7.15 pagi di Unit TUDM di Kota Samarahan, Kuching ketika waktu anggo.ta bertugas.

TUDM juga mengge.sa semua pihak agar tldak menye.barkan sebarang spekuIasi sehingga pr0ses s.iasatan oleh poIis selesai dan satu lembaga penyias.atan ditbuhkan bagi mengenal pasti punca kjadian.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*