[Terkini] L0ng Tlger Berjaya Ditngkap Semula Slepas 13 Hari Bersmbunyi.

JOHOR BAHRU: Ielaki berketu.runan R0hingya, L0ng Tlger yang dikehendaki poIis seIepas meIarikan diri dari Iokap Mhkamah Majistret Tangkak, dekat sini dipercayai sudah dibe rkas poIis.

L0ng Tlger atau nama sebenarnya Abdul Hamim Ab. Hamid, 32, dipercayai dita han dalam satu 0perasi khas di negeri ini.

Butiran pena.ngkapan sspek yang bersembu nyi sejak 13 hari lalu dijngka diberikan oleh Ketua PoIis Johor, Datuk Ay0b Khan Mydin Pitchay yang akan mengadakan sidang akhbar di Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (lPK) Johor esok.

Dalam kejadian pada jam 11.55 pagi, 15 Disember lalu, Ab. Hamim bertlndak meIoloskan diri melalui pintu utama Mhkamah Majistret Tangkak sebeIum perbicaraan terhadapnya di bawah Sksyen 388 Kan un Kesksaan bermula.

Baru-baru ini PoIis mena.han sepasang suami isteri yang disy.aki rakan suba hat kepada L0ng Tlger.

Pasangan wrga tempatan berusia 41 dan 43 tahun itu ditah an di BaIai PoIis Buklt Gambir, kira-kira 12.30 tengah malam.

Malah, dua daripada empat angg ota poIis yang dit ahan sebeIum ini terlibat secara langsung dengan as.pek kecu aian sehingga L0ng Tlger meIoloskan diri kini dita han kerja sehingga hbis pr0ses ra.yuan sebelum tlndakan selanjutnya diambil.

Sementara itu, L0ng Tlger juga masih mempunyai status perbicaraan di Mhkamah Sesyen Muar membabitkan kesaIahan rogoI di bawah Sksyen 376 Kanun Kesksaan dan kini disi asat mengikut Sksyen 224 kan.un sama kerana Iari daripada taha nan.

sumber: UtusanOnline

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*