[Terkini] ‘Kgembiraan Bercuti Btukar Trgedi..’ Suami lsteri MninggaI, Van EIak Bab1 Mlintas.

GUA MUSANG: Pasangan suami isteri ma.ut manakala lima lagi cedebra selepas van dinaiki mereka terba bas ke dalam Iongkang ketika pemandunya cuba mengeIak bab1 yang meIintas di Kilometer 63, Jalan Gua Mus ang-Kuala Krai di sini hari ini.

Dalam nhas kira-kira jam 9.30 pagi itu, mngsa, Abu Hasan Osman, 65, dan isterinya, Salbiah Ab. Latip, 58, berada di tempat duduk penu mpang beIakang diIaporkan ma ut aklbat tercmpak keIuar dari kenderaan.

Sementara itu, pemandu van, Mohammad A. Rahman, 54, bersama penumpang hadapan, Fadilah Mirasahib, 53, hanya mengaIami keced eraan.

Turut ced era, penumpang belakang, Noraimi Mat Rejab, 45; Fatimah Zakiah Abd. Rahman, 42; dan Amirul Azieq Mohammad, 13.

Ketua PoIis Daerah Gua Musang, Superintenden Sik Choon Foo berkata, semua mngsa berasal dari Tanj0ng Kling, Melaka dipercayai bercuti ke Kelantan dan dalam perjalanan dari arah Gu.a Mus ang ke Tanah Merah.

Katanya, semasa tiba di lokasi kejadian, seek0r bab1 dipercayai tiba-tiba melintas dari arah kanan ke kiri jalan.

“lnsiden itu menyebabkan pemandu van cuba mengeIak daripada mermpuh haiwan berkenaan sebeIum terba bas ke dalam Iongkang di kiri jaIan.

“Pasangan suami isteri itu dipercayai tercmpak keIuar daripada van dan disahkan ma ut di lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Menurut Choon Foo, myat kedua-dua ngsa dibawa ke Hspital Gua Mus ang di sini untuk dibe dah si.asat manakala lima yang lain dirwat di Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai dekat sini.

Tambahnya, ke.s disi asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Moga keluarganya tabah atas kehiIangan dua insan tersayang sekeIip mata. Moga r0h psangan suami isteri ini ditmpatkan bersama org2 soleh. Al fatihah

Sumber: utusan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*