[Terkini] ‘Kcupan lbu Pasti Dirindui..’ Anak Terg4mam Lihat Jnazah lbu Ayah Dirmpuh Pmndu Mbuk.

Jasin: “Saya tak percaya mulanya bila ada orang hantar mesej guna telefon ibu beritahu pemilik telefon kemaIangan dan mninggaI dunia.

“Saya anggap mungkin telefon ibu terc1cir dan harapkan orang itu tersaIah, tapi terpksa reda dengan ketentuan Allah apabila kehiIangan ibu dan ayah serentak akibat diIanggar pemandu mbuk,” kata Munirah Ezuddin, 21, ketika ditemui di Unit Perubatan F0rensik Hspital Jasin, hari ini.

Dia adalah anak kedua pasangan orang ku rang upaya (0KU), Ezuddin Mohammad, 50, dan Surayah Muhamat, 48, yang mau.t selepas motosikal dinaiki mereka dirmpuh Perodua Myvi dipandu lelaki dipercayai mbuk dalam nhas jam 7.45 pagi tadi di Jalan Serkam Pantai, di sini.

Munira berkata, ketika kejadian dia bersama empat lagi adiknya sedang tidur di rumah pus.aka nenek mereka di Tambak Bugis, di sini, sebelum menerima kiriman WhatsApp sekitar jam 8 pagi berhubung kejadian.

“Biasanya, jika ibu dan ayah hantar mesej tidak begitu teratur, tapi mesej diterima cantik dan jelas serta disertakan dengan lokasi menyebabkan kami adik beradik terus bergegas pergi mencari.

“Sebaik tiba di tempat kejadian, saya terga.mam apabila melihat jnazah ayah dan ibu yang OKU bi.su sudah terb.juur ka.ku dan ditutup dengan kain.

“Hanya Allah yang tahu. Lebih menyed1hkan apabila mengenangkan arwh ayah tldak sempat tinggal di rumah baharu di Seba.tu, Sungai Rambai yang sudah 90 peratus siap.

“Itulah impiannya untuk tinggal bersama ibu sehingga ke akhir hyat selain hasratnya untuk menjadi nelayan selepas berhenti kerja di kilang membuat berus pada April lalu,” katanya.

Munirah berkata, ketika pulang daripada bersiar-siar di Bandar Melaka termasuk melawat Kota A Farmosa tengah malam tadi, ibunya ada memberitahu akan keluar untuk berjumpa semula rakan-rakan jam 8 pagi ini untuk sambung bersiar-siar di pusat beli beIah.

“Ayah tidak menunjukkan perubahan sikap ketara dan ceria seperti biasa, begitu juga ibu.

“Arwh seorang penyayang dan kenangan yang tidak diIupakan dia gemar menc1um kami dari kecil hingga kini,” katanya sbak.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*